Afbeelding
Pavel Pochivalin

Concert van operazanger Igor Popov

22 januari 2024 om 17:07 Overig

OOSTERBEEK Op zondag 25 februari brengt in EventTheater Concertzaal Oosterbeek operazanger Igor Popov een eerbetoon aan het leven met het concert ‘Chiaroscuro’, wat licht en duisternis betekent in het Italiaans. Een speciale zangtechniek die lichte en donkere kleuren in de stem combineert en ideaal is voor het uitvoeren vast lyrische en dramatische muzikale composities. De muzikale begeleiding is in de handen van pianist Mark Toxopeus, die al veel mooi werk heeft geleverd en laureaat is van internationale concoursen.

Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en heeft gestudeerd in Rusland. Hij heeft muzikaal en vocaal onderwijs genoten aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Zingen in Italië en andere Europese landen heeft zijn vocale capaciteiten uitgebreid. “Dit alles wil ik graag tijdens het komende concert met het publiek delen”, aldus Popov.

De operazanger wil kamermuziek toegankelijk maken voor een groot publiek. “Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen. Het concert heeft de naam ‘Chiaroscuro’ meegekregen; dat impliceert een tegenstelling, zoals het leven kan zijn. Aan de ene kant licht en liefdevol, en aan de andere kant donker en dramatisch.”

Het driedelige concert omvat muzikale composities van Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann, Händel, Caldara, Scarlatti, Carissimi, Franck en de Russische en Oekraïense volksliederen, die het Nederlandse publiek herhaaldelijk in verrukking brachten. Daarnaast zal de pianist ook prachtige solostukken ten gehore brengen. Aan het einde van het concert is er een verrassing. 

Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar via www.igorpopov.nl.

advertentie
advertentie