De dames van voormalige voetbalclub RVW ook altijd actief bij carnaval.
De dames van voormalige voetbalclub RVW ook altijd actief bij carnaval. gertbudding.nl

Carnaval bacil in Renkum en Oosterbeek onverwoestbaar

9 februari 2024 om 14:47 Overig

REGIO Het onverwoestbare carnaval bacil waart aan de zuid Veluwezoom, en dan in het bijzonder in Renkum en Oosterbeek. De toepasselijke kledij verkeert in opperste conditie en de smaak(pils)papillen wapenen zich tegen een overvloed aan geestrijk vocht. De Dolle Instuivers in Renkum trappen morgenmiddag om twee uur af met de inmiddels befaamde optocht door het dorp. 

Door Gert Budding

Op het Europaplein wordt vervolgens de sleutel door een collegelid overhandigd aan Prins Marcel de Feestbouwer en hofdame Wendy. Enkele uren later wordt in hui ze Redichem (MFC Doelum) om acht uur gestart met de uitreiking van de Gouden Stuiver op het gelijknamige Gala. Zondag is Monique Smit aanwezig op het kindercarnaval. Maandag is het groot gekostumeerd bal met diverse artiesten en dinsdag wordt er eventjes fijn ‘nageborreld’ tijdens het Fruhshoppen en met bezoek van diverse zusterverenigingen.

In de feestburcht Lebret houdt carnavalsvereniging De Dwarsliggers drie dagen achtereen huis. De artiesten Wilbert Pigmans en Jeffrey Heersen maken er met de DJ’s Oliver, WBN en Merco er een topfeest van onder aanvoering van Prins Arjan de Eerste, prinses Miranda en hofdame Hellen. De sleuteloverhandiging is op Plein 1946 om 12.30 uur, gevolgd door het kindercarnaval in Lebret, de grote feestavond start om 20.00 uur met als thema Dwarsliggers’ Pyjama Party. Twee dagen later (12 februari) carnavalsavond met als thema Movienight (20.uur). Dinsdag 13 februari wordt het Oosterbeekse carnaval afgesloten (vanaf 18.00 uur) met een borrel, aansluitend boerenkoolmaaltijd en Hollandse avond. 

Prins Arjan de Eerste wordt in Oosterbeek werd vorig jaar hartstochtelijk geïnstalleerd.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie