De prachtige Concertzaal in Oosterbeek.
De prachtige Concertzaal in Oosterbeek. gertbudding.nl

Op zoek naar een verbindend verhaal

29 februari 2024 om 08:22 Overig

OOSTERBEEK Stichting De Vrije Tafels van Oosterbeek houdt op donderdag 7 maart in de Concertzaal in Oosterbeek de derde dinerlezing. Anne Kevers en Flip Witte zijn de sprekers. De lezing heeft als doel het stimuleren van het gesprek over grote actuele thema’s: duurzaamheid, woningtekort, samenleving en bijvoorbeeld natuur.

Door Gert Budding

Flip Witte (hydroloog) en Anne Kervers (econoom) delen hun bezorgdheid over het klimaat in een aaneengeschakeld verhaal. Anne streeft naar verandering en gelooft nu in de effectiviteit van burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de klimaatcatastrofe en is actief bij Extinction Rebellion. Flip onthult als hydroloog de oorzaken van natuurverdroging en de impact van klimaatverandering op ecosystemen. Hij belicht herstelmogelijkheden, invloeden op natuurdoelen, natuurbodems en vegetatie, waarbij de hydroloog de cruciale rol van plantensoorten benadrukt voor de gezondheid van het ecosysteem.

“Gedurende dit seizoen gaan de dinerlezingen diep in op uitdagingen die de essentie van ons mens-zijn raken. Eeuwenlang leek het helder wie de mens was, met een vaststaande plaats en rol in het geheel. De mens was de maat der dingen en ieders identiteit was duidelijk. Tegenwoordig staat veel ter discussie en is er veel in beweging”, vertelt Gerda Versteegen, secretaris De Vrije Tafels.

Tijdens deze reeks zullen sprekers hun inzichten delen over het thema ‘Op zoek naar een verhaal dat ons verbindt’, ingaan op nieuwkomers in de samenleving en wordt specifiek aandacht besteed aan het klimaat en de natuur. “We gaan op zoek naar antwoorden en hoe we actief kunnen bijdragen aan het klimaatdebat, zonder neutraal te blijven.”

advertentie
advertentie