In mei wordt weer de jaarlijkse boottocht vanuit Wageningen georganiseerd door De Zonnebloem.
In mei wordt weer de jaarlijkse boottocht vanuit Wageningen georganiseerd door De Zonnebloem. Jos van der Schaaf.

‘De Zonnebloem’ bloeit in de zomer

17 april 2024 om 12:18 Overig

RENKUM De afdeling Heelsum-Renkum van de Nationale Vereniging De Zonnebloem bestaat in de huidige vorm 40 jaar. In het kader daarvan wordt een fototentoonstelling gehouden onder het motto ‘vereniging helpt vereniging’ en zal worden gehouden in het clubgebouw van ijsvereniging Vooruit aan de Kortenburg in Renkum.

De tentoonstelling geeft een beeld van de activiteiten die De Zonnebloem voor hun deelnemers, mensen van alle leeftijden met een lichamelijke beperking, heeft gehouden. De nationale De Zonnebloem bestaat 75 jaar en haar vrijwilligers brengen eventueel een bezoek aan huis, zorgen voor vervoer en een dagje uit en aangepaste groepsvakanties. De Zonnebloem organiseert ook vaarvakanties. Met het aangepaste luxueuze MPS betekent dat even helemaal ontspannen. Het schip is volledig aangepast en toegankelijk voor personen met een lichamelijke beperking.

Door Gert Budding

“Het was een reis om nooit te vergeten”, laat een zeer dankbare persoon achter. De trefwoorden ‘Iedereen kan iets voor een ander betekenen’ en ‘Er is altijd een manier die bij je past’ gaan volledig op voor De Zonnebloem, waar het al 75 jaar draait om mensen en dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. 

De vereniging is opgebouwd uit diverse lagen en is transparant. De vrijwilligers krijgen professionele ondersteuning van het nationaal bureau in Breda.

Tijdens het meerdaagse evenement op 19, 20 en 21 april, van de afdeling Heelsum-Renkum, zijn vrijwilligers aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Het officiële openingsmoment is op vrijdag 19 april om 17.30 uur.

advertentie
advertentie