Jeanne Hazelhekke keerde weer terug bij Golfclub Heelsum en werd club- en Nederlands kampioen.
Jeanne Hazelhekke keerde weer terug bij Golfclub Heelsum en werd club- en Nederlands kampioen. Dick Martens

Golfclub Heelsum? ‘Een warm bad’

6 oktober 2021 om 08:50 Overig

Jeanne Hazel-hekke Nederlands golfkampioene 

HEELSUM Dat de herfst inmiddels zijn intrede heeft gedaan is deze woensdagmorgen meer dan duidelijk. Regen en wind geselen de prachtige baan van Golfclub Heelsum. Toch laten enkele ‘diehard golfers’ zich niet uit het veld slaan en gaan in de slag met club, bal en holes, maar ook met de elementen. Jeanne Hazelhekke kijkt het tafereel met goedkeuring aan. ,,Golfen kan vrijwel altijd, maar is natuurlijk lekkerder als ook het weer mee werkt.” Hazelhekke (67) is naast verliefd op ‘haar’ Gerdo, oud profvoetballer bij onder andere FC Wageningen en De Graafschap, ook helemaal verslingerd aan de golfsport. En niet zonder succes, want onlangs werd ze op De Hattemse Golf & Country Club Nederlands kampioene Senioren Strokeplay (65 plus). Onder het genot van een kop koffie doet ze in het gezellige clubhuis haar succesverhaal.

Dick Martens

,,Ik weet niet wat mij de laatste weken allemaal gebeurt”, blikt de Nederlands kampioene, nog altijd verbaast, terug op de successen die ze de afgelopen weken behaalde. Want niet alleen de Nationale titel kon aan haar inmiddels ruime palmares worden toegevoegd, ook werd ze nog clubkampioene bij ‘de Heelsumse’. ,,Sinds ik hier in 2018 ben teruggekomen, na een aantal jaren alleen maar golflessen te hebben gegeven, ben ik zelf weer gaan spelen. Ik miste de sfeer van het lekker spelen, het zelf bezig zijn en het clubleven. In de beginjaren van de club heb ik hier al eens competitie gespeeld en dat vond ik zo leuk, dat ik hier weer terug ben gekomen. Het was direct weer dat warme bad en we, want ook Gerdo was inmiddels hier lid geworden, voelden ons als een vis in het water. Je begint weer wat meer te trainen en te spelen en ‘dan valt dat kwartje weer’ en zeker de laatste twee seizoenen is het echt ‘sky-high’ gegaan. Ik train relatief weinig, maar speel heel veel en heb in Gerdo een maatje waarmee ik goed kan spelen.” Beiden combineren de liefde voor de golfsport nog altijd met hun groothandel in relatiegeschenken (‘Dat doen we al sinds 1992’). ,,Ook dat gaat heel relaxed, we zijn allebei nog gezond, fietsen veel en hebben leuke vrienden. Dat is mijn basis voor het golfplezier en het succes. Ik speel alleen lekker als ik mijn hoofd leeg heb.” 

Hazelhekke heeft een meer dan sportieve achtergrond. Ze verdiende haar sporen onder andere ruimschoots als hockeykeepster, bereikte het Nederlands team en daarnaast tenniste ze niet onverdienstelijk. En nu kan daar ook een Nationale golftitel aan worden toegevoegd. In een veld van Nederlandse topgolfers bleef ze gedurende het tweedaagse toernooi fier overeind, met uiteindelijk de titel en een recordscore. ,,Ik startte met 71 slagen (drie slagen boven par) en een voorsprong van zes slagen op de concurrentie. Maar de winst was nog niet binnen, er kwam nog een dag. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik voor het eerst weer die spanning voelde. Dat kwam ook tot uiting in mijn spel. Op een gegeven moment had ik nog maar één slag voorsprong. Maar ik pakte de titel wel. De euforie bij mij en mijn caddie, dat was Gerdo, was enorm. Genieten! Ik koester deze sport en ik hoop, dat wij dat samen nog lang kunnen blijven doen.”

advertentie
advertentie