Ciara van de Sluis en Alena Davidse ontvingen uit handen van kinderburgemeester Aline een jongerenlintje voor een gezamelijke goede daad.
Ciara van de Sluis en Alena Davidse ontvingen uit handen van kinderburgemeester Aline een jongerenlintje voor een gezamelijke goede daad. berrydereusfotografie.nl

Drie lintjes voor jonge helden in de gemeente Renkum

19 november 2021 om 14:05 Overig

OOSTERBEEK Op woensdag 17 en donderdag 18 november reikte kinderburgemeester Aline Huijgen kinderlintjes uit aan drie jonge inwoners die zich uitzonderlijk hebben ingezet voor hun omgeving. Ook burgemeester Agnes Schaap was aanwezig. De uitreiking vond vanwege de coronamaatregelen in kleine kring plaats, in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Tarek Jarkas (13) uit Heelsum

Tarek woont met zijn vader in Heelsum. Zijn moeder is achtergebleven in Syrië. Hij is in groep 8 ingestroomd op de basisschool. Tarek is daarnaast ook mantelzorger voor zijn vader, die chronisch ziek is. Dat zijn geen makkelijke omstandigheden voor een 13-jarige. Ondanks die omstandigheden ontwikkelt Tarek zich heel goed, en spreekt hij ook heel goed Nederlands. En, het belangrijkste: hij heeft altijd een lach op zijn gezicht. Hoe hij omgaat met zulke omstandigheden is voor ons een prachtig voorbeeld – en daarom verdient hij dit lintje.

Ciara van de Sluis (12) & Alena Davidse (11) uit Wolfheze

Ciara en Alena zagen eerder dit jaar, in de buurt van de Poort van Doorwerth, een mevrouw op straat liggen die niet meer kon lopen. Samen hebben ze haar bijgestaan en gerustgesteld. Ook hebben ze de moeder van Alena gebeld, die op de spoedeisende hulp werkt en kon zorgen voor professionele hulp. Wie weet wat er met deze mevrouw was gebeurd als zij niet hadden geholpen! Zij laten ons zien hoe belangrijk het is om elkaar te helpen. Ook zij hebben dit lintje dik verdiend.

Kinderlintjes

Sinds 2020 worden kinderlintjes uitgereikt in de gemeente Renkum. De lintjes zijn een initiatief van de eerste kinderburgemeester. De uitreiking vindt jaarlijks plaats rond 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind.

Ciara van de Sluis (R) en Alena Davidse ontvingen uit handen van kinderburgemeester Aline een jongerenlintje voor een gezamelijke goede daad.
Tarek Jarkas ontving uit handen van kinderburge-meester Aline een jongerenlintje voor een goede daad.
Tarek Jarkas ontving uit handen van kinderburge-meester Aline een jongerenlintje voor een goede daad.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie