Oswald Velthuizen start crowdfunding actie om sluiting kinderboerderij tegen te gaan.
Oswald Velthuizen start crowdfunding actie om sluiting kinderboerderij tegen te gaan. gertbudding.nl

Raadslid wil dat kinderboerderij behouden blijft

22 november 2021 om 21:18 Overig

HEELSUM Het bericht dat de kinderboerderij Heidestein in Heelsum volgend jaar 1 maart gaat sluiten komt hard aan bij veel. Daarom startte Gemeente Belangen raadslid Oswald Velthuizen maandag een crowdfunding om het dieren speelparadijs voor kinderen open te houden. 

Gert Budding

Aan animo en deelname geen gebrek, stelt Velthuizen opgetogen. “Ik heb veel steunbetuigingen gekregen, mensen willen meedenken en doneren voor het behoud van de kinderboerderij.” De gemeente Renkum is eigenaar van de kinderboerderij en Stichting Hoeve Klein Mariendaal uit Arnhem draagt zorgt met deelnemers samen met een begeleider en vrijwilligers voor de dieren. De accommodatie zou onderhevig zijn aan achterstallig onderhoud en een gevaar op kan leveren voor de deelnemers. HKM heeft eerder een financieel verzoek ingediend bij de gemeente Renkum, maar die eigenaar heeft aangegeven de renovatie niet te kunnen bekostigen.         

Na een kort bericht op facebook werden meer dan honderd mensen razend enthousiast over het idee van de Renkumer. “Het is een plek waar jong en oud jaar in jaar uit komen en de kinderboerderij zelfs een opvoedkundige waarde heeft. Ik kom er met mijn kinderen regelmatig en zie dat ouderen en kinderen genieten van de (knuffel) dieren”, weet Oswald Velthuizen. “Ik vind dat deze waardevolle plek behouden moet blijven. Sluiten van de kinderboerderij is voor mij geen optie. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Daarom heb ik maandag officieel de crowdfunding-actie gestart en dan met de opbrengsten van een Cofinanciering bij de gemeente Renkum aan te vragen voor het behoud van de kinderboerderij.”

Afbeelding
advertentie
advertentie