Het prachtige Oranje Nassau’s Oord op de grens van Renkum en Wageningen.
Het prachtige Oranje Nassau’s Oord op de grens van Renkum en Wageningen. gertbudding.nl

Oranje Nassau’s Oord

Overig

Vrijwilligers gezocht

[REGIO] Na het afscheid van enkele vrijwilligers is het multifunctionele zorg- en verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord, op de grens van Renkum en Wageningen, naarstig op zoek naar personen die zonder financiële inslag bewoners een handje willen helpen.

Gert Budding

Veel zorginstellingen drijven op de inzet van onbezoldigde krachten. Naast de bestaande vacatures zijn er altijd mensen nodig voor de woningen in het complex. De behoefte aan vrijwilligers is vooral bij Oranje Nassau’s Oord groot. Dat onderschrijft Wilma Pol, vrijwilligerscoördinator ONO. “Met hun tijd en energie spelen vrijwilligers een belangrijke rol in het welbevinden van onze bewoners, die genieten van de gezelligheid die vrijwilligers met zich meebrengen.” De toekomstige vrijwilligers hebben geen gerichte opleiding nodig. De werkzaamheden zijn divers en per functie verschillend. “Belangrijk is dat een onbetaalde kracht initiatief neemt tot contact met de bewoners en affiniteit heeft met de doelgroep”, weet Thea Wassink, communicatieadviseur Zinzia, waaronder Oranje Nassau’s Oord ressorteert.

Dankzij de extra hulp van vrijwilligers is er meer mogelijk voor de bewoners op de prachtige accommodatie aan de voet van de Wageningse Berg. “Als vrijwilliger kun je bewoners meer kleur in hun leven bieden en dat geef je tegelijkertijd ook aan je eigen leven”, licht Wilma Pol desgevraagd toe. “Met een paar uur in de week kun je het verschil maken voor de bewoners.”

De taak van de toekomstige vrijwilliger is omvattend en wordt bij diverse activiteiten ingezet. Maandagmiddag gaan de bewoners naar het koor en worden dan ‘gehaald en gebracht’, weet Wilma Pol. Dinsdagochtend staat in het teken van het uitlenen van boeken. Zij kunnen zelf ook naar de bibliotheek en worden dan begeleid door vrijwilligers die ook in de huiskamer gezelligheid bieden. Vrijdagmiddag is op ONO de matineévoorstelling. 

Verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord: dat is wonen op een plek met geschiedenis en is overal voelbaar. Ook in het statige gebouw op het prachtige uitgestrekte landgoed. In 1898 besloot Koningin Emma dat haar residentie een sanatorium moest worden. Nu biedt het historierijke Oranje Nassau’s een modern en comfortabel prettig thuis aan bijna tweehonderd ouderen voor dagbehandeling, dementie-, revalidatie- en specialistische zorg. Ook lichamelijke klachten worden behandeld.

Neem voor meer informatie contact op via wilma.pol@zinzia.nl.