Afbeelding

Korfballers laten winst glippen bij Nieuwerkerk

14 februari 2022 om 21:25 Overig

WAGENINGEN Zaterdag moesten de korfballers van Wageningen op bezoek bij Nieuwerkerk. Op papier een geduchte tegenstander die er alles aan wil doen om bovenin te eindigen en dat net als Wageningen het eerste competitieweekend verloor.

Het leek dus op voorhand een flinke kluif voor de blauwwitten. Dat Wageningen er heel anders over dacht bleek eigenlijk de hele wedstrijd. Er werd voor elke meter geknokt en keek men tegen een achterstand aan, dan wisten ze zich steeds weer terug te vechten. Aan het einde gloorde de overwinning toen Wageningen 4 punten was losgekomen, maar Nieuwerkerk vocht zich terug naar een gelijkspel (29-29).

De wedstrijd begon zonder aanvoerder Steven Landman, die met een teenblessure aan de kant moest blijven.Tim Dekker was zijn vervanger en deed dit meer dan voortreffelijk door 7 keer te scoren. Topscorer was hij niet, dat was Nena Ellermeijer die er 8 in legde.

Wageningen begon de wedstrijd voortvarend en stond na 2 minuten met 2-0 voor. Nieuwerkerk kwam snel langszij. Er volgde een fase waarin het stuivertje wisselen was. Daarna volgde een periode waarin Nieuwerkerk wat afstand nam (11-8), maar Wageningen kroop weer dichtbij. Ook een tweede voorsprong van 3 punten werd door Wageningen teniet gedaan. De teams gingen rusten bij 15-15.

In de tweede helft leek Wageningen na zo’n 15 minuten alles in handen te hebben om de overwinning naar zich toe te trekken. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op, om en om werd de korf gevonden. Wageningen leek het heft daarna echt in handen te nemen en kwam op een 21-25 voorsprong. Uiteraard zette de thuisploeg een tandje bij en zij kwamen terug op 23-25. Maar steeds als Nieuwerkerk scoorde kon Wageningen meteen iets terugdoen. Nieuwerkerk had een time-out nodig om de zaak weer op de rit te krijgen, maar het was Wageningen dat als eerste scoorde. Bij de stand 27-29 gaf de arbiter 3 minuten voor tijd een groene kaart aan Pim, die daarom het veld moest verlaten. Joost van Milligen nam zijn plaats in.
Een hectische slotfase volgde, met de aansluitingstreffer door de thuisploeg via een stip en van afstand kwam alsnog de definitieve einduitslag 29-29 op het scorebord. Gezien het wedstrijdverloop kan er eigenlijk gezegd worden dat Wageningen helaas een punt heeft laten liggen.

De opstelling en score. Aanval: Pim Steenbergen (5), Jeroen Hukema (1), Nena Ellermeijer (8), Klae Dekens (2). Verdediging: Tim Dekker (7), Wouter ter Maaten (3), Michelle vd Tempel (2), Saskia vd Zee (1).

Zaterdag staat de volgende uitwedstrijd op het programma. Wageningen gaat dan op bezoek bij Unitas in Harderwijk. Weer een pittige tegenstander, gezien zij in de eerste wedstrijd van Nieuwerkerk wisten te winnen.