Anass Aamri was voortdurend een plaag voor de Bennekom defensie. De frêle speler vroeg continu de aandacht en scoorde drie keer. (foto: gertbudding.nl)

DUNO wint van Bennekom

23 april 2018 om 09:12 Algemeen

BENNEKOM – Het tweede doelpunt van Duno speler Anass Aamri in het duel tegen Bennekom, was van grote klasse. De schitterende actie oogstte bewondering zaterdag op het sportpark De Eikelhof. Met een trage sleepbeweging verschalkte hij de lange getalenteerde doelman Christiaan de Haan en scoorde beheerst. “Prachtig hoe die Bennenkom keeper door zijn hoeven ging”, glunderde oefenmeester Lodewijk de Kruif na de 0-3 winst.
Duno blijft met een wedstrijd minder de ranglijst aanvoeren en staat zes punten los op belager DTS’35. De Doorwerthse formatie kan op 5 mei tegen de Edenaren kampioen worden en promoveren naar de hoofdklasse. Het duel leek na vier minuten spelen al bekeken. Anass Aamri stond op de juiste plek om een verdedigingsfout van de thuisclub te verzilveren: 0-1. Anass Aamri maakt regelmatig het verschil in de Doorwerthse equipe en staat in de belangstelling van diverse topamateurverenigingen. Duno was vaak in balbezit, Bennekom loerde op de uitval. Het spel van de ploeg van trainer Arnold Brehler ging voortdurend over de rechterkant en daar ontregelden de verdedigers Purrel Fränkel, Renzo van Duren en Hans Cooke tamelijk eenvoudig de Bennekomse aanvallen die niet constant doorspekt waren van vernuft. Ted Heijckman kopte een voorzet hard in, Bennekom keeper Christiaan de Haan moest gestrekt naar de bovenhoek. Het bleek uitstel van executie. Na twintig minuten kwam het memorabele moment van Anass Aamri. Hij kreeg de handen op elkaar van de toeschouwers: 0-2. Bennekom kreeg hierna een prima kans, maar Duno doelman Patrick ter Mate hing eveneens stijlvol in de lucht om een kopbal van Marco Corba onschadelijk te maken. In de tweede helft maakte Anass Aamri het karwei af vanaf de elfmeter. Voormalig Bennekom speler Kevin Sissing gunde de kleine balvirtuoos het buitenkansje: 0-3. Beide trainers waren duidelijk en eensgezind. “Ik heb geen oordeel over het spel van Bennekom”, vertelt Lodewijk de Kruif. “Ik weet wel dat ze stinkend hun best hebben gedaan onder deze warme omstandigheden.”
Dat ging Bennekom trainer Brehler een tikje te ver. “Alleen je stinkende je best doen, heb ik niets. Is niet voldoende”, legde hij de zwakke plek van zijn team enigszins bloot.