Er zijn volop activiteiten op Kasteel Doorwerth tijdens de voorjaarsvakantie.
Er zijn volop activiteiten op Kasteel Doorwerth tijdens de voorjaarsvakantie.

Activiteiten op Kasteel Doorwerth

22 februari 2022 om 22:08 Overig

DOORWERTH Tot zondag 6 maart biedt Kasteel Doorwerth een druk en gevarieerd programma van activiteiten voor jong en oud. Er zijn bijvoorbeeld speurtochten voor alle kinderen. Deze maken het bezoek aan het kasteel tot een onvergetelijke gebeurtenis. Naast de reguliere toegang kost een speurtocht 2 euro. 

Op zondag 27 februari worden de bezoekers bovendien verrast door de vroegere bewoners van het kasteel. Tijdens deze toevallige ontmoetingen kan men bijvoorbeeld de keukenmeiden uit de tijd van baron van Brakel wellicht weer aan het werk zien in de oude keuken. 

Misschien komt de bezoeker de baron zelf tegen. Schellaert van Obbendorf, de man die het kasteel zo mooi maakte dat hij er zelf aan failliet ging, vertelt zijn verhaal in de ridderzaal. 

Op dinsdag 1 maart komt Professor Bombasticus met zijn Magisch Laboratorium van de Geschiedenis naar Kasteel Doorwerth. Hij maakt het publiek onzichtbaar en laat hen door muren lopen. Met zijn poedertjes en sapjes maakt hij een toverdrank die jou doet veranderen in een monster en gelukkig verandert hij je ook weer terug! Ben jij erbij? Vooraf reserveren is noodzakelijk. Op donderdag 3 maart stapt ridder van Doorenweerd samen met bezoekers terug in de tijd. Wandel met Hendrik van Doorenweerd, een van de eerste bewoners, door het kasteel en hoor hoe hij hier in de Middeleeuwen leefde. In zijn tijd was het kasteel nog geen mooie buitenplaats, maar een dikke woontoren die tegen de vijand verdedigd moest worden. De verhalen van ridder Hendrik zijn geschikt voor bezoekers vanaf 4 jaar. Ook hiervoor is vooraf reserveren noodzakelijk. 

Kijk voor alle informatie en om te reserveren op www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies.

advertentie
advertentie