Karel Bos, prins Drikus, en hofdame Doortje Bekkers vormden het eerste Prinsenpaar bij de jubilerende De Dolle Instuivers.
Karel Bos, prins Drikus, en hofdame Doortje Bekkers vormden het eerste Prinsenpaar bij de jubilerende De Dolle Instuivers. gertbudding.nl

Vier dagen knalfeest bij De Dolle Instuivers

22 februari 2022 om 15:11 Overig

RENKUM - De jubilerende carnavalsvereniging De Dolle Instuivers is dolblij. “Het carnaval gaat door komend weekend in Renkum!”, schreeuwt secretaris Richard Veldt het van de daken. Met het groen licht van het kabinet werd de Renkumse vereniging niet verrast, het draaiboek ligt al 66 jaar op de stoffige plank. Maar het bestuur van De Dolle Instuivers heeft in de coronaperiode niet stilgezeten. “Het was lange tijd van grote twijfel of het carnaval nu door zou gaan”, zegt Veldt. “Maar we hebben niets aan het toeval overgelaten en hebben dezelfde voorbereidingen getroffen als voorheen. We zijn ook reuzeblij dat de anderhalve meter is afgeschaft voor een ouderwetse polonaise met Prins Jeroen de Eerste en Prinses Miriam”, klinkt het opgetogen vanuit het Renkumse.”We gaan er vier dagen een knalfeest van maken”, weet Richard Veldt. De traditionele optocht met de sleuteloverhandiging op het Dorpsplein door burgemeester Agnes Schaap gaat niet door. Die handeling wordt zaterdag 26 februari verricht in Huize Redichem van 15.00 tot 17.00 uur tijdens het ‘kleintje carnaval’. Om 20.11 uur volgt de uitreiking van de Gouden Stuiver, met zanger Alex. Zondag is de traditionele carnavalsmis, gevolgd door het Kindercarnaval met Jeugdprins Kyen en Jeugdprinses Faya en het leukste Clownsmeisje van Nederland. Maandagavond gaat ‘Renkum’ verkleed voor het groot gekostumeerde carnavalsbal met de zangers Levi, John de Bever en de Gebroeders Rossig en uiteraard het huisorkest Lang en Breed en DJ Pim. Het feest wordt dinsdag afgesloten met het Frühshoppen, met als bijzondere gasten de Partybeukers.

advertentie
advertentie