Met het spelen van het Oekraïense volkslied kwamen de emoties los bij de vluchtelingen.
Met het spelen van het Oekraïense volkslied kwamen de emoties los bij de vluchtelingen. gertbudding.nl

Dankbaar applaus voor weldoener Henk Pastoors

13 april 2022 om 20:27 Overig

HEELSUM Het dankbare applaus was voor Henk Pastoors. In zijn riante woning aan de Roggekamp had de Heelsumse weldoener donderdag een ontspannen matinee georganiseerd voor de Oekraïense vluchtelingen uit de gemeente Renkum. Hij toonde met medeorganisator Joost Krechting empathie voor de ontwrichte slachtoffers ver van huis.

Gert Budding

Henk Pastoors, die pretenties heeft om nachtburgemeester van gemeente Renkum te worden, zorgde voor een ontspannen programma, maar had het even niet meer in de hand toen het Oekraïense volkslied werd gespeeld door vrienden van de Heelsumer. Ook werd het vele gasten even te veel.

De genodigden kwamen met hapjes en bossen tulpen in de toepasselijke Oekraïense kleuren, maar de ‘patat met’, buiten aan de mobiele frietkraam, was voor de buitenlandse gasten een streling op de tong. 

De Renkumse wethouder Joa Maouche was ook onder de indruk. “Het aangekondigde ‘feest’ is natuurlijk een bizar begrip voor de Oekraïners”, zegt Henk Pastoors in zijn overvolle living. “Daar wordt gevochten voor het leven. Daarom hoop ik dat met deze ontspannen middag enig licht en warmte is voor mijn gasten.” Pastoors heeft de mogelijkheid om een ludieke middag te bezorgen op zijn riante landgoed. “Maar hij doet het toch maar, echt bewonderingswaardig”, was een veel gehoorde kreet. Tijdens het optreden van diverse artiesten werd het muisstil, de aandacht verschoof naar de vluchtelingen. “We praten over broederschap, alle mensen zijn broeders”, zegt Pastoors. “Maar soms dreig je het te vergeten”, doelt hij op de gruwelijke gebeurtenissen in Oekraïne.

advertentie
advertentie