Dick Goodwin ontving uit handen van burgemeester Agnes Schaap een beeldje van het bloemenmeisje.
E.e.a. naar aanleiding van zijn 25 jarig jubileum organisatie van de Taxi Charity, het begeleiden van WO2-veteranen naar de slagvelden van toen.
Dick Goodwin ontving uit handen van burgemeester Agnes Schaap een beeldje van het bloemenmeisje. E.e.a. naar aanleiding van zijn 25 jarig jubileum organisatie van de Taxi Charity, het begeleiden van WO2-veteranen naar de slagvelden van toen. berrydereusfotografie.nl

‘Soldaat met bloemenmeisje’ voor Dick Goodwin

7 mei 2022 om 17:46 Overig

Op 3 mei ontving Dick Goodwin uit handen van burgemeester Agnes Schaap het bronzen beeld ‘Soldaat met bloemenmeisje’. Het beeldje wordt uitgereikt aan mensen die op uitzonderlijke wijze een bijdrage leveren aan het doorgeven van de Airborne historie. Dick ontving deze dankzegging van de gemeente Renkum voor alle inspanningen die hij namens de Taxi Charity voor de Britse Arnhem-veteranen heeft verricht. Ook zijn vrouw Suzy Goodwin werd door burgemeester Schaap bedankt voor alle ondersteuning.

Taxi Charity

Sinds 2010 zet de heer Goodwin zich in om de verbinding tussen de Tweede Wereldoorlog- Arnhem- veteranen, inwoners en bezoekers van de gemeente Renkum, Wageningen en de Airborne Regio in stand te houden. In 2012 kwam hij met het plan om 150 veteranen in 80 London Cabs op 5 mei een warm onthaal te geven in Oosterbeek. De samenwerking met de Taxi Charity, met Goodwin als voortrekker en initiatiefnemer, wordt door gemeente Renkum zeer gewaardeerd. Al deze inspanningen leidden tot een jaarlijks terugkerend bezoek van de veteranen aan Renkum en Wageningen rond 4/5 mei, maar ook tijdens de Airborne Wandeltocht en de Airborne herdenkingen in september.

Soldaat met bloemenmeisje
De Oosterbeekse kunstenares Fransje Povel-Speleers heeft het beeldje gemaakt in opdracht van de gemeente Renkum. Het beeldje wordt uitgereikt aan mensen die op uitzonderlijke wijze een bijdrage leveren aan het doorgeven van de Airborne historie.

Achter het beeld zit een treffend verhaal. Een klein meisje draagt een grote zonnebloem en loopt aan de hand van een soldaat. De soldaat symboliseert de Slag om Arnhem in september 1944. Het kleine meisje met de zonnebloem symboliseert de bevrijding en de vrede. Ook staat zij symbool voor alle ‘bloemenkinderen’ die sinds 1945 tijdens de herdenkingsdienst op de begraafplaats in Oosterbeek bloemen leggen op de graven van de gevallen militairen.

advertentie
advertentie