Informatiezuil voor Stichting White Ribbon Mile

Overig

RENKUM Lionsclub Renkum Airborne heeft onlangs een cheque uitgereikt aan Stichting White Ribbon Mile. De cheque, ter waarde van 5.530,00 euro, zal worden besteed aan het aanschaffen van een elektronische informatiezuil. De White Ribbon Mile staat voor een korte symbolische wandeling door de uiterwaarden van de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn. De wandeling herinnert aan het terugtrekken van de Engelse en Poolse soldaten na het mislukken van de Slag om Arnhem. Het traject dat de soldaten moesten afleggen werd gemarkeerd met een wit lint. Dit lint staat nu symbool voor de periode van herdenken in september. Dit jaar vindt de wandeling plaats van 5 september tot en met 25 september.

Naast de informatieborden die al langs de route staan, gaat de elektronische zuil zorgen voor gesproken informatie in het Nederlands, Engels en waarschijnlijk ook in het Pools. De bedoeling is om de zuil volgend jaar te plaatsen.

De Lionsclub Renkum-Airborne organiseert fundraisingsactiviteiten om diverse projecten financiële ondersteuning te bieden. Voorbeelden van activiteiten zijn de jaarlijkse geranium-actie en de Kerst- en Wildfair op kasteel Doorwerth in december. Ondanks dat ook zij te maken hadden met activiteiten die niet door konden gaan vanwege corona, is er het afgelopen jaar toch genoeg geld opgehaald om de Stichting White Ribbon Mile te ondersteunen.