Er werd fel gestreden voor de hoogste plaatsen.
Er werd fel gestreden voor de hoogste plaatsen. gertbudding.nl

Padel en tennistoernooi

Overig

Groot deelnemersveld 

[RENKUM] Tennis- en Padelvereniging Bakkershaag heeft te kort aan padelbanen. Dat kwam zondag aan het licht tijdens het Appel en De Jong Open toernooi. De huidige twee banen voorzien niet een behoefte. Het bestuur van de Renkumse club, die in 1977 door de voetbalclubs CHRC en RVW werd opgericht, in overleg met de leden voor uitbreiding.
 

Gert Budding

“Wij zijn bereid een van de vijf tennisbanen in te leveren voor een nieuwe padelbaan”, gaf voorzitter Jacques Budding al eerder aan en benadrukt dat padel grote stappen maakt. “Maar de leden beslissen of er een padel baan bijkomt”, vertelt Lidy de Jager die met Noëlle Struijk de organisatie in handen had. Het was soms even puzzelen om een vrije baan te vinden. “Sommige deelnemers hadden zich voor tennis en padel opgegeven.” Meer dan 110 sporters hadden zich ingeschreven. 

Na een paar prachtige zonovergoten speeldagen was er zondag tijdens de finalepartijen een klein smetje, maar de regen zorgde ook voor enige verkoeling. De klimatologische omstandigheden werden naar de achtergrond gedreven. Er werd fel gestreden om de hoogste prijzen. 

‘Het gezelligste toernooi van Gelderland’, staat op het affiche vermeld. Er zit pit in Bakkershaag. In het algemeen zijn er weinig tennissers die bij vorst en regen door blijven spelen, bij Bakkershaag is dat een ander geval en blijven de banen bezet. Een aanwijzing dat bij de club echt getennist wordt en vooral de gezelligheidsaspecten niet uit het oog worden verloren.