Afbeelding

Afsluitend concert English Choir Festival

21 juli 2022 om 09:45 Overig Deel je nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE Eind 2019 is een orgel uit Noord-Engeland in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede geplaatst, tweeënhalf jaar pandemie en nu in 2022 met een English Choir Festival aangeland bij wat de bedoeling was… In drie weken tijd worden drie top-koren uit Engeland in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede begroet. Alle drie op tournee in Europa. Afgelopen zaterdag was het befaamde Bath Abbey Choir in de Grote kerk. 

Het derde en laatste concert is op 26 juli (aanvang 20:15). Dirigent Simon Bell opende met het Tewkesbury Abbey Schola Cantorum het festival. Hij is ook de dirigent van Stroud Choral Society dat deze avond verzorgt. Onder de titel ‘England’s Glory’ krijgt u een rijke schakering van de Engelse koortraditie te horen. Zo zal Händel – ‘Zadok the Priest’ – te horen zijn, maar ook zullen ‘Three Shakespeare Songs’ van Ralph Vaughan Williams klinken. De componist Hubert Parry laat opnieuw van zich horen in ‘Hear my words, ye people’. Naast twee solo-orgelwerken (David Bednall en Francis Jackson) hoort u o.a. ‘As torrents in summer’ van Edward Elgar terwijl de avond wordt afgesloten met ‘Te Deum in B flat’ van Charles Villiers Stanford.

Voor het geval u er niet bij kunt is er ook een livestream. Ook voor het op een later tijdstip herbeleven van deze prachtige Evensong, kijk hiervoor op www.scgk.nl 

KOSTEN Kosteloos is dit festival geenszins. Wel wil men in Wijk bij Duurstede dat iedereen kan meegenieten. Uw toegang achteraf betalen is natuurlijk wel wat vreemd. Maar het maakt het mogelijk dat bezoekers die een gangbaar bedrag voor een dergelijk concert echt niet kunnen missen (en dan kijkt niemand raar op van € 15 …), toch kunnen binnenkomen, meegenieten en weer huiswaarts keren. Maar kunt u het wel missen, betaalt u dan simpel achteraf.

advertentie
advertentie