Het jubileum- en eindfeest werd ingeluid met een onvervalste zeskamp bij MFC Doelum.
Het jubileum- en eindfeest werd ingeluid met een onvervalste zeskamp bij MFC Doelum. gertbudding.nl

Renkumse Zwem- en Poloclub streeft naar 100-jarig bestaan

Overig

RENKUM De Renkumse Zwem- en Poloclub (RZC) bestaat 90 en één jaar. Vorig jaar kon de geplande jubileumparty niet doorgaan vanwege corona. Zaterdag werd de mijlpaal meer dan feestelijk gevierd door bijna alle vierhonderd leden.

Gert Budding

Het werd een gedenkwaardige feestdag van de vereniging die visie, missie en strategie hoog in het vaandel heeft staan. Op 15 juni 1931 werd er voor het eerst gezwommen in het Renkumse Rijnzwembad. In haar lange bestaan zijn er niet alleen zwemwedstrijden. 

De Renkumse vereniging blijft innoveren en vooruitkijken, dat zijn de pijlers waarop de club drijft. Tien jaar geleden werd de Rijntocht gelanceerd, dat nog steeds meer dan gewone belangstelling geniet. Later werd ook nog eens de crosstriatlon toegevoegd aan het schitterende evenement van nationale allure op de Rijn.

De festiviteiten werden afgelopen zaterdag gestart met een sportieve zeskamp. Vervolgens werd er een geslaagde aanval gedaan op de barbecue. Christel Campman en Anette van Bindsbergen tekenden voor de organisatie. “Lange voorbereiding? Nee hoor. Een paar weken maar, dit kunnen wij. Dit jaar is het voor het eerst bij Doelum”, zeggen ze in koor, daarvoor werd het feest in hun eigen clubhuis gehouden.

Afbeelding
advertentie
advertentie