Een enorme ontlading van de leden van muziekvereniging Excelsior na het behalen van het wereldkampioenschap.
Een enorme ontlading van de leden van muziekvereniging Excelsior na het behalen van het wereldkampioenschap. gertbudding.nl

Excelsior wereldkampioen: World Champion 1st Division Show

Overig

RENKUM Een enorme ontlading zondagavond toen de bus van muziekvereniging Excelsior, Show- and Marchingband, in Renkum arriveerde. Na een spannende dag op World Champion 1st Division Show werd de vereniging bekroond met het wereldkampioenschap. Ook burgemeester Agnes Schaap werd uit het bed getrommeld.

Gert Budding

De spanning liep enorm op tijdens de prijsuitreiking, de emoties kregen duidelijk de overhand toen de naam van Excelsior als winnaar werd genoemd. De blijdschap vertaalde zich in Kerkrade op het Wereld Muziek Concours, in glorieuze momenten, ook toen het 34-koppige gezelschap in Renkum verscheen. 

Een wereldtitel komt niet zo aanwaaien. Dat onderstreept dirigent en artistiek leider Ferdi van Maanen met glinsterende ogen. “We hebben al eerder een gouden medaille met Koninklijke Onderscheiding gewonnen, maar een wereldkampioenschap slaat alles. Hiervoor is echter enorm hard getraind, we moesten goed voorbereid zijn. Er deden sterke landen aan het concours mee”, weet Van Maanen die een land als China achter zich liet. 

Burgemeester Agnes Schaap kwam het team feliciteren met het behaalde resultaat, waarin dirigent Ferdi van Maanen een grote rol speelt. Hij heeft ook Zwijndrecht en Nuenen naar een hoger niveau getild. Excelsior heeft een rijk gevulde prijzenkast. Maar het wereldkampioenschap, in de drie categorieën, Best Overall Effect, Best Vusial en Best Music, krijgt een speciaal plekje in het clubhuis en oogst bewondering. Burgemeester Agnes Schaap gaf Excelsior spontaan een rondje en rekende direct af. 

advertentie
advertentie