Afbeelding
gertbudding.nl

Dankbaar applaus voor bejaarde veteranen

4 september 2022 om 09:49 Overig

OOSTERBEEK Ook de 75e Airborne Wandeltocht kan ingelijst worden als zeer succesvol. Alle ingrediënten waren zaterdag aanwezig voor een geweldige tocht langs ’s Heeren wegen. Naar schatting passeerden 30.000 wandelaars de eindstreep op het sportpark Hartenstein.

Om elf uur werd de tocht officieel, met een minuut stilte, geopend door Peter Drunen, voorzitter PSV Renkum, organisator Airborne Wandeltocht.

De geplaatste tribune aan de Utrechtseweg was tot de laatste plek bezet met belangstellenden die herauten uit Arnhem de eerste wandelaars begeleidden. De Britse overgekomen veteranen reden een stukje mee in een golfkar en kregen langs de Utrechtseweg veel applaus. Dit liet hen niet onberoerd. De kortere afstanden werden voornamelijk gelopen door families met kinderen. De lange afstand lopers gingen vanuit Oosterbeek richting de Ginkelse heide in Ede en passeerden vervolgens de Renkumse heide. Een tochtje van 40 kilometer. Ook in de dorpen Heelsum, bij het herdenkingsmonument, en Doorwerth werd er gepauzeerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie