Sandra Babukhan en Irma Corten (rechts) bij de Oosterbeekse elektrische auto.
Sandra Babukhan en Irma Corten (rechts) bij de Oosterbeekse elektrische auto. Koen Wilmink

Doorwerth wil ook deelauto

12 oktober 2022 om 10:11 Overig

DOORWERTH De deelauto is in opkomst in Nederland. Steeds meer mensen kiezen voor deze goedkopere optie van vervoer. In Oosterbeek en het dorp Renkum zijn al initiatieven met de deelauto gestart. Irma Corten uit Doorwerth  en Sandra Babukhan uit Arnhem zijn nu in Doorwerth met het project gestart en zoeken deelnemers. 

Tweetal neemt het voortouw

Koen Wilmink

Door de hogere kosten voor levensonderhoud en de stijgende energieprijzen is een elektrische deelauto voor veel mensen een uitgelezen mogelijkheid geld te besparen. ,,En het is natuurlijk beter voor het milieu als er minder auto’s in Nederland komen”, vindt Corten. In Nederland rijden momenteel bijna negen miljoen auto’s rond. De verwachting is  dat in 2030 de tien miljoen wordt aangetikt. Dat betekent een (te) grote belasting van ondermeer het milieu. 

Met een elektrische deelauto delen buurtbewoners één elektrische auto. Ze betalen ieder een bepaald bedrag (variërend van 50 tot 200 euro per maand). Daarmee zij alle kosten gedekt: verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. Vooral voor mensen die twee auto’s hebben is de deelauto een mooi alternatief. ,,Een belangrijk argument over te stappen naar een deelauto was dat onze eigen auto kapot ging. Sindsdien rijd ik regelmatig in de Oosterbeekse deelauto. En dat bevalt heel goed. Dus waarom zouden we niet in de deelauto rijden? Het scheelt gewoon veel geld”, aldus Corten. Vooral voor mensen met twee auto’s voor de deur is een deelauto voordeliger.

Voor Babukhan is het puur noodzaak zich bij het initiatief aan te sluiten. ,,Wij hebben één auto maar we hebben eigenlijk door ons werk een tweede wagen nodig. Mijn man heeft voor zijn werk bijna dagelijks de auto nodig. Daarom is een elektrische deelauto voor ons een perfecte oplossing. Voor mijn werk (zorgsector) moet ik ook regelmatig in de regio zijn. Dat kan niet op de fiets.”  Per auto zijn minimaal zeven mensen nodig om rendabel te kunnen zijn. ,,We hebben in Doorwerth nu drie deelnemers. We zoeken dus nog minimaal vier deelnemers. Maar liever zien we dat er meer deelnemers zich aanmelden zodat er meerdere deelauto’s in ons dorp komen”, aldus Corten.

Meer info: www.onzeauto.com



advertentie
advertentie