De Sint werd hartelijk onthaald in Renkum.
De Sint werd hartelijk onthaald in Renkum. gertbudding.nl

Prachtige intocht Sinterklaas Renkum

Overig

RENKUM De boot van Sinterklaas arriveerde zaterdagmiddag ruimschoots op tijd bij de Veerstoep. Te vroeg eigenlijk. Veel kinderen en ouders waren nog onderweg naar de Rijn. Geen nood. Buiten het zicht van de kinderen bracht de Goedheiligman een kort bezoekje aan de haven van Parenco.

Gert Budding

De oorzaak van het eerder arriveren had te maken met het feit dat de Sint en zijn veertig Pieten voor een nieuwe, snellere en grotere boot hadden gekozen zodat er ook meer manschappen konden afreizen naar Renkum. Maar het had ook te maken met het feit dat het gezelschap eerst een kort bezoek had gebracht aan Biljartcentrum Renkum waar een broodmaaltijd van restaurant werd genuttigd.

Toen de Spanjaard met zijn roetveeg cavalerie voet aan wal had gezet, werd hij door burgemeester Agnes Schaap en kinderburgemeester Thomas Eerens welkom geheten. Daarna brak het feest met dansende kleurrijke roetveeg Pieten los in al haar vrolijke facetten op de Veerdam in Renkum.

Niet alleen bij de kinderen was de spanning zaterdagmiddag vanmiddag om twee uur voelbaar. Ook enkele uren daarvoor enige sporen hiervan bij medeorganisator Dennis van der Peppel. “Voor het eerst sinds drie jaar kunnen we weer de intocht houden, door corona werden restricties opgelegd die we moesten respecteren”, zegt Van der Peppel, alias Disco Piet. “Toch werd er elk jaar het Sinterklaasfeest gevierd met livestream en een theaterstuk in Doelum”, doceert Van der Peppel die enkele bruine strepen over zijn gelaat krijgt. “We hebben zelf gekozen voor roetveeg pieten, dat heeft ons niemand opgelegd. Je loopt achter de feiten aan als wij nu nog de Pieten helemaal zwart zouden schminken.” Nog voordat de Sint de Renkumse grond betrad, reed een rijtuig met Pieten door het dorp om de aankomst van de Spaanse kindervriend kenbaar te maken.

Na de overweldigende intocht aan de Rijn volgde de rit naar het Dorpsplein en vervolgens het MFC Doelum. Daar ging de Disco Piet helemaal uit zijn bol met dansende kinderen. Sinterklaas resideert, met eigen slaapkamer die te bezichtigen is, tot 6 december in Doelum. Komende woensdag kunnen kinderen vanaf half drie met hem op de foto.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie