Lange tijd kon Redichem het hoofd boven water houden, pas in de slotfase sloeg Harskamp onverbiddelijk toe.
Lange tijd kon Redichem het hoofd boven water houden, pas in de slotfase sloeg Harskamp onverbiddelijk toe. gertbudding.nl

Renkumse clubs zakken massaal door het ijs

12 december 2022 om 23:56 Overig

RENKUM Door de vorst en vrieskoude was het zaterdag niet verwonderlijk geweest als Joop van der Gronden, ijsmeester van schaatsvereniging Vooruit, was gesignaleerd om de velden op het Wilhelminasportpark onder de loep te nemen. Er kon niet geschaatst worden, de velden waren gewoon bruikbaar voor voetbal.

Gert Budding

En dat was zaterdag niet daverend, sterker, de gemeentelijke clubs zakten massaal door het ijs met in totaal 26 tegendoelpunten. Wodanseck spande tegen Wageningen de kroon met tien tegendoelpunten (10-0), CHRC kwam tegen SDS’ 55 eveneens te kort (3-1) en Duno kreeg bij Almkerk de zoveelste nederlaag te verwerken (3-0). Ook Redichem kwam er bekaaid vanaf tegen koploper Harskamp (0-7). Alle clubs staan ver onder de middenmoot. Toch zag het er bij Redichem aanvankelijk niet naar uit dat het een monsterzege zou worden voor de bezoekers. Sterker, Redichem startte voortvarend en zette de lijstaanvoerder zelfs even onder druk met een doelpunt op het kunstgrasveld. De verrassende treffer werd wegens buitenspel terecht afgekeurd. Langzaam ontvouwde zich een eenzijdig beeld, met een sterk opererend Harskamp dat elk plekje op het veld benutte. Hierdoor werd het spel breed gehouden en daar had vooral de achterste linie van de Renkumers het er erg lastig mee.

Pas twintig minuten voor het einde knakte het jonge team van oefenmeester Maarten Kerkhof en liep Harskamp feitelijk simpel uit tot 0-7. De jonge ‘honden’ van de trainer zijn doorspekt met vechtlust, weten niet van ophouden. Hierdoor liet Harskamp, met in de hoofdrol oud-Bennekom voetballer Mike Peters, betrokken bij elke aanval vanuit de defensie, snel de bal rondgaan. Passes over veertig meter waren eerder gewoon dan uitzonderlijk. Harskamp speelt met razendsnelle vleugelspitsen en gevarieerd voetbal. Redichem bleef met de 0-2 achterstand knokken, maar dat was tegen Harskamp niet voldoende. Redichem doelman Jorn Blom had onzekere momenten, hij riep een paar keer ‘los’, terwijl hij niet bij de bal kon komen. Dat is voor hem niet bevorderlijk voor het zelfvertrouwen, maar ook niet voor zijn medespelers. Redichem verdedigde knap, maar in balbezit werd er vaak niet adequaat gehandeld, waardoor de bezoekers weer snel in balbezit kwamen en het karwei kundig afrondden.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie