Hendrik en Liesbeth Kuiken-Siljée gaan na ruim 40 jaar fysiotherapie met pensioen.
Hendrik en Liesbeth Kuiken-Siljée gaan na ruim 40 jaar fysiotherapie met pensioen. Michèle Leijten

‘Afscheid na 40 jaar Fysiotherapie’

21 december 2022 om 22:32 Overig

RENKUM Een lange loopbaan van meer dan 40 jaar is tegenwoordig een bijzonderheid. Maar voor Hendrik en Liesbeth Kuiken-Siljée is het omgevlogen. Hun eigen praktijk, is hun levenswerk geweest, daar waar ze altijd met veel plezier hun werk hebben gedaan. Nu breekt er een nieuwe periode aan, want het echtpaar heeft besloten om van hun pensioen te gaan genieten. Een kleine terugblik op een lange periode fysiotherapie.

Hendrik en Liesbeth Kuiken-Siljée gaan met pensioen

Dick Martens

,,We hebben lief en leed mogen delen met heel veel cliënten uit Renkum, Heelsum en vaak ook nog van verder weg. We hebben ervaren, dat we heel veel energie kregen van al die fijne contacten en waar bij we mensen echt verder hebben kunnen helpen”, aldus Hendrik en Liesbeth. In 1982 streken zij vanuit het Zeeuwse Middelburg neer in hun praktijkruimte op de Ketsheuvel in Renkum. Het pand dat ze als pasgetrouwd stel overnamen, was voor die tijd ruim en modern. Maar in de loop der jaren volgden er wel de nodige vernieuwingen en verbouwingen om dat ook zo te houden. 

MEER RUIMTE NODIG ,,Rond het jaar 2000 kwamen er in ons dorp plannen om een Gezondheidscentrum te bouwen aan de Groeneweg. Dat zou voor ons een mooie volgende stap geweest zijn, maar helaas, na 12 jaar overleg tussen alle deelnemende partijen, ging dat uiteindelijk niet door. Maar voor onze praktijk werd het toch tijd voor groter, ruimer en moderner, volgens de eisen van ons vak. In de Fysiotherapie werken we zoveel mogelijk ‘evidence based’ en moet je dus goed bijblijven.” Zowel Hendrik als Liesbeth studeerden door en deden een post-hbo opleiding, daarna waren ze ‘Gespecialiseerd Fysiotherapeut’ in de Lymf- Oedeemtherapie, Hand- en Bekkenfysiotherapie. ,, Maar voor ‘therapie nieuwe stijl’ heb je meer ruimte nodig zowel in de behandelkamers als in de oefenzaal.”

GRONDIGE VERBOUWING Uiteindelijk vonden ze in 2018 samen met hun team van FysioFitActief Heelsum een fraaie en prima werkplek in voormalig bejaardencentrum ‘Heidestein’ in Heelsum. Na een grondige verbouwing werd daar gestart. ,,Nogmaals, we zijn blij dat we onze cliënten, binnen ons vakgebied hebben kunnen bijstaan bij tal van problemen en klachten, fysiek en daarmee samenhangend ook mentaal. Dat gaf ons de kracht en was onze drijfveer. Bovendien  hebben we samengewerkt met fantastische collega’s, waarmee we een fijn team vormden.” Hendrik en Liesbeth laten een bloeiende, goed lopende praktijk achter. ,,Daarom is het wel ontzettend jammer dat onze opvolgers wat betreft de huidige economie de wind nu heel erg tegen hebben. Ernstig personeelstekort, lage tarieven, hoge energiekosten, dat alles bij elkaar opgeteld heeft onze opvolgers helaas doen besluiten het bedrijf per 1 januari 2023 te sluiten. 

GEDAG ZEGGEN Gelegenheid om Hendrik en Liesbeth gedag te zeggen is er op vrijdag 23 december aanstaande tussen 16.00 en 18.30 uur in de Sprengzaal (bij de Gereformeerde Kerk), Utrechtseweg 93, 6871 DP Renkum.

advertentie
advertentie