Ron Steens en Anneke Scholten hopen, dat vrijwilligers zich bij hen komen melden om VluchtelingenWerk Renkum te ondersteunen.
Ron Steens en Anneke Scholten hopen, dat vrijwilligers zich bij hen komen melden om VluchtelingenWerk Renkum te ondersteunen. Dick Martens

‘Er is heel erg veel op ons afgekomen’

28 december 2022 om 10:14 Overig

RENKUM Wereldwijd zijn ruim 82 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Sommige vluchtelingen zoeken in ons land bescherming, dat is ook in de gemeente Renkum het geval. VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers vanaf het moment dat ze worden opgevangen in Nederland totdat ze zelfstandig hun weg hebben gevonden. Over de manieren waarop dat gebeurt en over het feit, dat er meer vrijwilligers noodzakelijk zijn doen, op de Renkumse locatie van VluchtelingenWerk, op de eerste etage van de Broedplaats, Groeneweg 12, Anneke Scholten, teamleider maatschappelijke begeleiding Renkum en teamleider begeleiding ontheemden Oekraïne Renkum en Ron Steens, maatschappelijk begeleider, hun verhaal.

Vluchtelingen Werk Renkum heeft behoefte aan vrijwilligers

Dick Martens

Steens raakte via een artikel in de Rijn en Veluwe betrokken bij VluchtelingenWerk. ,,Ze zochten vrijwilligers en hun verhaal sprak mij aan. Ik waagde er een telefoontje aan en twee dagen later ben ik hier begonnen. Inmiddels assisteer ik ook in Wageningen bij gezinshereniging en bied ik ook ondersteuning aan de Oekraïners die op de Legerplaats Harskamp worden opgevangen. ” Wat dat betreft is er binnen de gemeente Renkum veel veranderd. ,,Onder andere door de verbouw van AZC De Keijenbergseweg is het kantoor verplaatst naar de Beukenlaan Renkum”, legt Anneke Scholten uit. ,,Vervolgens is het Movira-terrein in Oosterbeek erbij gekomen en vanaf maart ook de Oekraïners. Er zijn dus steeds meer activiteiten op ons afgekomen.”

Daarom is er bij Vluchtelingenwerk Renkum behoefte aan meer Maatschappelijk begeleiders. ,,Als maatschappelijk begeleider begeleid je cliënten in de eerste periode en bied je praktische ondersteuning bij huisvesting, financiën en gezondheidszorg. Ook zijn we op zoek naar juridisch begeleiders, die informatie en ondersteuning aan vluchtelingen bieden bij asiel gerelateerde zaken en gezinshereniging. Wij hopen dan ook van harte dat er versterking van het team gaat komen.” 

Belangstelling? Mail naar: renkum@vluchtelingenwerk.nl of bel: 06-19277958.

advertentie
advertentie