V.l.n.r.: Joyce de Vreede, Anjo Both, Reinhard van der Garde en Adri Stunnenberg.
V.l.n.r.: Joyce de Vreede, Anjo Both, Reinhard van der Garde en Adri Stunnenberg. gertbudding.nl

Harmonie huldigt trouwe leden

Overig

RENKUM Op de stijlvolle nieuwjaarsbijeenkomst van Heelsums Harmonie in restaurant Chill werden vier jubilarissen gehuldigd. Anja Both en Joyce de Vreede (ieder 12,5 jaar lid), Reinhard van der Garde (25 jaar) en Adri Stunnenberg (spant de kroon met haar 40-jarige jubileum bij de 96-jarige muziekvereniging) verschenen in de schijnwerpers.

Door Gert Budding

Het werd vorige week een ongedwongen bijeenkomst, met dames in fraaie avondkledij, gelardeerd met een toepasselijk drankje. De muzikale duizendpoot Anja Both is twee jaar lid van Heelsums Harmonie, maar ook tien jaar lid van Harmonie Euterpe uit Emmen. Beide muziekverenigingen zijn aangesloten bij de KNMF, nu de KMNO. Het leukste instrument, de blokfluit, bespeelde zij in diverse ensembles.

Joyce de Vreede startte ruim twaalf jaar geleden in Heelsum en toverde heldere geluiden uit haar klarinet. Dat was echter omdat de majorette, waar ze erg betrokken bij was, ophield te bestaan. Ze is als bestuurslid actief bij Heelsums Harmonie. Ze heeft ook een voorliefde voor de fagot. “Ik speel tien jaar fagot, ben lid geweest van Harmonie Euterpe”, zegt De Vreede, die eerder benieuwd was naar de muziekkeuze van Heelsums Harmonie.

Reinhard van der Garde speelde op 11-jarige leeftijd trompet, met hulp van Wout Dekkers in de keuken van huize Van der Garde in Heelsum. Na een aantal jaren jeugdorkest stroomde hij door naar het Harmonie Orkest. Ook bij Boerenkapel De Dorstvlegels droeg hij vervolgens zijn muzikale steentje bij. Van der Garde introduceerde bij de Heelsums Harmonie de digitale wereld.

Trompettist Adri Stunnenberg had een bevoorrechte positie met zijn vader en drie broers bij de Heelsumse club. Hij beheerde de muziek en instrumenten die thuis in ruime mate voorradig waren. Hij kreeg de ‘opleiding’ van zijn broers, Kees begeleidde hem tot diploma A. Stunnenberg werd tijdens het examen enigszins verlegen op de vraag wie zijn muziekleraar was. “Een officiële leraar had ik dus niet. Mijn broer stuwde me omhoog.” Later stapte de Heelsumer over op de bariton. Toen de trombones dun bezet waren, pakte hij de schijftrombone. “Mijn hart ging toch uit naar de bariton en nog steeds.”

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Marcel Gerrist verruilt RVW voor De Hoven 27 jan, 19:28
Afbeelding
Davy Pröpper maakt comeback op oude nest 27 jan, 11:24
Afbeelding
Gratis menstruatiemiddelen 18 jan, 14:46
Afbeelding
107.500 mensen bezochten het Airborne Museum 18 jan, 14:45
Afbeelding
Dierenvoedselbank in nieuw pand 17 jan, 10:13
Afbeelding
Bloemen voor heldin Paula van den Born 11 jan, 10:53
Afbeelding
'Afscheid van Renkum Centrum' 11 jan, 10:51