Paula van den Born was overrompeld toen burgemeester Agnes Schaap haar een bos bloemen overhandigde voor haar kranige optreden.
Paula van den Born was overrompeld toen burgemeester Agnes Schaap haar een bos bloemen overhandigde voor haar kranige optreden. gertbudding.nl

Bloemen voor heldin Paula van den Born

Overig

HEELSUM In een tijdsbestek van enkele weken werd Paula van den Born, directeur van seniorencomplex Hoog Doorwerth in Heelsum, enorm verrast. Op 11 december voorkwam zij met heldhaftig handelen een grote brand in de flat aan de Utrechtseweg. Woensdagmorgen een heugelijk moment toen plotseling burgemeester Agnes Schaap met een grote bos bloemen de recreatiezaal binnenstapte en Van den Born bedankte voor haar onverschrokken optreden.

“Hierdoor kunnen bewoners nu hier rustig in de zaal zitten voor een kopje koffie”, vertelde Schaap. Op 11 december ontwaarde Van den Born in de gang rook en brand in de meterkast. Zij pakte direct een grote doek om de brand in de kast niet uit te laten breiden. Dit hield zij vol totdat de brandweer arriveerde. De schade bleef daarom beperkt tot een ‘binnenbrandje’.

Door Gert Budding

Eerder brandde eenzelfde gebouw in Alkmaar volledig af toen er ook brand uitbrak in de meterkast. “Ik heb intuïtief en met liefde gehandeld”, sprak zij overrompeld door de komst van de burgemeester, die op de bewuste dag met twee brandweercommandanten van de gemeente Renkum in de auto op weg naar Polen was. “Omdat het een noodgeval was, werd direct groot opgeschaald. Gelukkig duurde de brand kort en hoefden de bewoners niet geëvacueerd te worden. Vooral door het optreden van Paula van den Born”, sprak Agnes Schaap. “Hier staat een heldin.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Trainer Marcel Gerrist verruilt RVW voor De Hoven 27 jan, 19:28
Afbeelding
Davy Pröpper maakt comeback op oude nest 27 jan, 11:24
Afbeelding
Gratis menstruatiemiddelen 18 jan, 14:46
Afbeelding
107.500 mensen bezochten het Airborne Museum 18 jan, 14:45
Afbeelding
Dierenvoedselbank in nieuw pand 17 jan, 10:13
Afbeelding
Bloemen voor heldin Paula van den Born 11 jan, 10:53
Afbeelding
'Afscheid van Renkum Centrum' 11 jan, 10:51