Aartje ten Have (links) en Marleen Schaafsma rijden pardoes de struiken in. Ruud Schaafsma corrigeert.
Aartje ten Have (links) en Marleen Schaafsma rijden pardoes de struiken in. Ruud Schaafsma corrigeert. gertbudding.nl

Duofiets voor bewoners Het Rijnhuis

10 februari 2023 om 19:50 Overig

RENKUM Bewoners van Het Rijnhuis in Renkum, een kleinschalige woonzorglocatie voor licht dementerenden, waren ongerust over de instorting van de duofiets. De benodigde financiën voor een nieuw vehikel waren niet direct voorradig. De bekende Renkumer Ruud Schaafsma, zijn zus Marleen woont in de voormalige Ursula school, sloeg een emotionele weg in met het benaderen van verwanten van de bewoners.

Door Gert Budding

Het financiële plaatje van duizenden euro’s voor een nieuwe duofiets was snel gerealiseerd. De benodigde biljetten gleden binnen. “Een geweldig initiatief van Ruud Schaafsma”, legt Thea Ginneken van Het Rijnhuis uit. “Een duofiets kost al gauw 8.000 euro”, zegt zij, die regelmatig met bewoners door het dorp fietste. Schaafsma kijkt op: “8.000 euro? Nee joh, deze duofiets gaat over de 10.000 euro heen. Dat hebben familieleden, verwanten en vrienden met een warm hart bij elkaar gebracht.” De bewoonsters Marleen Schaafsma en Aartje ten Have plaatsten zich voor het eerste ritje in de tuin op de versierde duofiets. Tot grote hilariteit reed het duo, met Schaafsma in het kielzog, pardoes de bloemenstruiken in.

In Het Rijnhuis heerst een intieme sfeer die bijdraagt aan het welbevinden van de bewoners met 24/7 kleinschalige en professionele zorg. Omdat de bewoners gestimuleerd worden deel uit te maken van het huishouden, is de zorg anders dan in reguliere verzorgingshuizen. Het leven in Het Rijnhuis is daarnaast betaalbaar voor iedereen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie