“Ik geniet van de mensen in Ons Middelpunt en soms ook van een smakelijk toetje bij de Eettafel”, laat Babs Heerschop weten.
“Ik geniet van de mensen in Ons Middelpunt en soms ook van een smakelijk toetje bij de Eettafel”, laat Babs Heerschop weten. PR

Ons Middelpunt in Doorwerth

1 maart 2023 om 16:24 Overig

DOORWERTH Sinds een paar jaar heeft dorpshuis Ons Middelpunt haar plek in de gemeenschap van Doorwerth en Heveadorp weten te verwerven. “Het was een beste uitdaging voor de vrijwilligers en onszelf om een hernieuwde invulling te geven aan het dorpshuis. Dit nadat andere initiatieven deze moesten laten liggen”, aldus Babs Heerschop. Samen met een groep betrokken vrijwilligers en een enkele collega hebben zij hard gewerkt om het dorpshuis weer een volwaardige functie te geven. “Ons Middelpunt staat midden in Doorwerth, letterlijk en figuurlijk”, vervolgt Heerschop haar verhaal. “Er is een activiteitenaanbod voor iedere doelgroep. We hebben een brede groep gebruikers die er hun eigen activiteiten houden. En de vrijwilligers van het dorpshuis zijn zeer betrokken, gevarieerd en ontwikkelen zelfs hun eigen activiteiten.”

Op verzoek van de gemeente is Renkum voor Elkaar medio 2021 Ons Middelpunt gaan ondersteunen. Zij dragen zorg voor de coördinatie, de continuïteit en in samenwerking met de vrijwilligers voor de dagelijkse uitvoering. “Ons streven blijft een dorpshuis te zijn van, voor en door de inwoners van de beide dorpen. Zo is er bijvoorbeeld op de zondag een spel- en ontmoetingsmiddag. Deze is ontstaan nadat er signalen kwamen dat er behoefte was aan ontmoeting op deze zondag. Door deze te combineren met een spelleninitiatief van een buurtbewoner is deze middag ontstaan.” Volgens Heershop wordt het dorpshuis steeds bedrijviger, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor (buurt)bewoners om er ook als vrijwilliger actief te zijn. “Gastheren en -vrouwen of hoe je hen tegenwoordig ook wilt noemen, zorgen voor aandacht en een warm onthaal. Maar er zijn ook klusjes zoals schilderwerk of hulp bij activiteiten mogelijk. Eigenlijk passen wij de eigen behoefte van de vrijwilliger altijd in de meest passende vraag.”

Iedere dinsdag en donderdag kan men in Ons Middelpunt aanschuiven voor een warme maaltijd. “Dankzij enkele fondsen en giften is er een prachtige keuken, waar smakelijke en betaalbare maatlijden worden klaargemaakt. De keukenbrigade kookt de sterren van de hemel. Zelfs de heren van de Lions koken er eens in de maand voor speciale gasten.”

“Binnenkort zal Ons Middelpunt het predicaat PlusPunt krijgen. Dat betekent eigenlijk een waardering voor het feit dat men op deze locatie met iedere vraag terechtkan. Iedereen die een vraag heeft, van welke aard ook, wordt bij ons gezien, gehoord en geholpen. Hiervoor werken wij samen met de Alliantie van Renkumse sociaal-maatschappelijke organisaties. En met organisaties als de bibliotheek, de gemeente en Vivare.”

Heerschop nodigt inwoners die nieuwsgierig zijn geworden uit om eens kennis te komen maken. “Je kunt vrijblijvend binnenlopen voor kennismaking. Kom bijvoorbeeld even in de Weggeefkast kijken of om gebruik te maken van onze MUP (uitgiftepunt voor gratis menstruatieproducten). Misschien wel voor een kopje koffie of een potje biljart? Je ontmoet elkaar in Ons Middelpunt.”

Naast dorpshuis, wil men ook een plek zijn voor initiatieven voor de buurt(genoten). “Ieder goed idee verdient aandacht en de kans om werkelijkheid te worden”, sluit Heerschop haar verhaal af. Wie geïnteresseerd is in de mogelijkheden van Ons Middelpunt, kan contact opnemen via 026-8810257, info@onsmiddelpunt.nl of door er even binnen te lopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie