Een deel van de prijswinnaars werden tijdens het festival DorenFest gehuldigd.
Een deel van de prijswinnaars werden tijdens het festival DorenFest gehuldigd. gertbudding.nl

Fietstocht verbindt Renkum

23 mei 2023 om 20:20 Overig

RENKUM Voor het eerst in honderd jaar hebben de zes dorpen in de gemeente Renkum eendrachtig aan één project samengewerkt. In het kader van het 100-jarige bestaan van de gemeente lanceerden Willem Postma en Hans de Kruijf ‘Renkum Fietst door zes dorpen’.
De opkomst was overweldigend, ruim vijftienhonderd stapten vorige week op de tweewieler. Aan de fietstocht was ook een puzzelrit verbonden. Donderdag, tijdens de eerste editie van het festival DorenFest in Doorwerth, werden de prijswinnaars door burgemeester Agnes Schaap, wethouder Daniëlle van Bentem en jeugdburgemeester Thom Eerens onder grote belangstelling in het zonnetje gezet, vergezeld van een cadeau. De jongste deelnemer was Florian Poortman (2), de oudste J.G. Cost-Schroten (70). De hoofdprijzen gingen naar Ella Karatay (9), Thomas Meulendijks (10), Lars en Gijs Tichelaar (8 en 6), Nout (11) en Mathias Poortman (4), zij voltooiden de puzzeltocht foutloos.

Florian van den Berg (8), Florien Karsquist (10), Lucas Heijmink (5), Raha Bagheri (12), Isabel Roosendaal (9), Femke van Dam (8), Chantal Jansen (17), Ruben van Straten (6), Laura van Straten (6), Vera Kaptijn (10), Jinte Langevoord (8) en Jayden van Uytrecht (4) wonnen de tweede prijs, die ook door lokale ondernemers beschikbaar werden gesteld.

Willem Postma en Hans de Kruijf ware de initiatiefnemers van Renkum Fietst. “Wij verbonden met de fietstocht de zes dorpen, dat is niemand eerder gelukt”, zegt De Kruijf en kreeg direct sportieve medewerking van Sandra Pronk en Tanja Versteeg (Winkelcentrum Doorwerth), Gerrit Straatman (Unicum Heelsum), Fabienne Streefkerk (Vereniging Oranjedag Heelsum), Henk Veldkamp (Wolfheze Bruist), Frans van Daal (Airbornecommitee Wolfheze), Erwin Wijdeveld (Ondernemend Oosterbeek) en Arjan Marsman (TOPinuwregio). Voor een perfecte organisatie ging maanden arbeid aan vooraf. “We hebben er met z’n allen hard aan getrokken voor het perfecte plaatje”, weet De Kruijf. “De onderlinge samenwerking met de medewerkers was van de bovenste plank. Het beschikbare budget werd gelijk verdeeld onder de dorpen om het evenement interessant te maken. 

Gert Budding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie