Vera Bon
Vera Bon Isabelle Renate la Poutré

Uit je dak tijdens festival

8 juli 2023 om 10:07 Overig

WOLFHEZE Dansen op voedsel voor de geest en energie krijgen van rake woorden. Dat zijn de ingrediënten van gratis minifestival Lokaal MenTaal op zondag 16 juli in openluchttheater De Klaproos in Wolfheze, georganiseerd door Het Park Vertelt samen met Pro Persona. Met een optreden van muzikante Vera Bon en aansprekende voordrachten van gelauwerd Arnhems theaterauteur Jibbe Willems en Arnhems stadsdichter Jesse Laport. Spoken word-artieste Lotte Kok opent het festival.

Lokaal MenTaal begint om 14.30 uur en is rond 16.15 uur afgelopen. De entree is gratis. Het festival vindt plaats in openluchttheater De Klaproos op het terrein van Pro Persona in Wolfheze. Alle artiesten zullen op geheel eigen wijze aandacht besteden aan mentale gezondheid.

Muzikante Vera Bon draait er niet omheen: een mensenleven piept en kraakt. In haar Nederlandstalige synthpop liedjes zoekt ze de rauwe randjes op. In mei verscheen haar album ‘Zweven’ uit. “Houd je van Roosbeef of Eefje de Visser, dan is Vera Bon de gedroomde toevoeging aan je playlist”, aldus VPRO’s 3voor12.

Jibbe Willems ken je misschien van ‘De brief van Jibbe’, zondagochtend op Radio 4. Bekijk een willekeurige theateragenda en al snel kom je de naam van deze Arnhemmer tegen. Jibbe hanteert een rauw idioom, heeft geen behoefte aan keurig dicht geplamuurde poëzie en hij gaat in ieder stuk dat hij schrijft of vertaalt, een onderzoek aan naar vorm en functie van de taal.

Arnhems stadsdichter Jesse Laport bracht in februari zijn bundel ‘In het ergste geval komt alles goed’ uit, waarin hij zijn angst- en paniekstoornis bezweert. Jesse Laport laat je lachen en huilen, maar liever nog denken en zorgt met scherpzinnige humor en kritische reflecties voor een onvergetelijke indruk.

Lotte Kok is literair- en theaterschrijver. Ze won de Kunstbende Taal als spoken-wordartiest en werd door Hebban uitgeroepen tot een van de grote talenten van haar generatie. Zij opent het festival met een speciale voordracht.

Onder de noemer Lokaal MenTaal organiseert Het Park Vertelt in 2023 diverse activiteiten om mentale gezondheid in de gemeente Renkum uit de schaduw te halen en met taal te voeden. Hiervoor werkt Het Park Vertelt samen met diverse organisaties op het gebied van mentaal welzijn, zoals Pro Persona, Oase Oosterbeek, het Leo Kannerhuis en Theaterwerkplaats Kazou.

Kijk voor meer informatie op de website.

w www.hetparkvertelt.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie