Team De Waag-Physique: Inge Blom, Eugène Bongers, Ellen van der Hoek, Eppo te Gussinklo (vlnr) en Margot Valk (zittend).
Team De Waag-Physique: Inge Blom, Eugène Bongers, Ellen van der Hoek, Eppo te Gussinklo (vlnr) en Margot Valk (zittend). Dick Martens

‘Het gaat om mensen helpen’

13 juli 2023 om 10:37 Overig

RENKUM Als je via de Renkumse Molenweg de Europalaan in rijdt valt je oog direct op een fraai karakteristiek pand. Bij de oudere inwoners is nummer 98B beter bekend als ‘de schuren van Boer Peelen’. Tegenwoordig en dat al sinds 2019, prijkt er de naam van Fysiotherapie de Waag op de gevel en dat zal ook zeker zo blijven. Toch heeft er ‘binnenskamers’ een verandering plaatsgevonden, de praktijk is namelijk per 1 juli jongstleden overgenomen door Physique Preventiecentrum. Tijdens ‘de dinsdagmiddaglunch’ geeft de directeur van Physique, Eugène Bongers aan waarom hij blij is met deze overname. De therapeuten en tevens oud-praktijkhouders Inge Blom, Ellen van der Hoek en Margot Valk en fysiotherapeut Eppo te Gussinklo delen zijn mening.

,,Je staat, met een grotere partij als Physique, gewoon sterker”, opent Inge Blom het gesprek. ,,Als wij personeel tekortkomen, is er veel meer ruimte om ‘te schuiven’. Zeker nu het extra moeilijk is personeel te vinden, word je in een wat kleinere praktijk ook kwetsbaarder. Als je groter bent heb je allerlei voordelen in alle facetten, van de inkoop van producten tot het aanbieden van diensten.”

Bongers, die in 2016 na een interim-jaar de Arnhemse vestiging overnam, komt direct met een praktijkvoorbeeld, waarbij een patiënt snel kon worden geholpen in zijn eigen woonplaats, omdat daar ook een vestiging was van Physique. ,,Nu hebben we in totaal 25 vestigingen. Ik ben in hart en nieren ondernemer, maar ook een bedrijfseconoom. Ik ben bedrijfseconomisch opgeleid en mijn kennis als ondernemer is heel breed. Dus marketing, de inkoop, de organisatie en ook verander-management. De meeste fysiotherapiepraktijken zijn er op de een of andere manier als ondernemer ‘ingerold’. Maar in die genoemde facetten bleken wij bij Physique heel goed te zijn, daarom kunnen we dat ook prima regelen.” Het team van de Waag knikt instemmend. Blom: ,,Na de overname worden veel zaken gecentraliseerd uitgevoerd. En we hoeven ons niet meer bezig te houden met de diverse randzaken als ondernemer. Daarin worden wij nu ‘ontzorgd’ en kunnen wij de focus leggen op wat we het liefste doen: ‘Het behandelen en helpen van onze patiënten’. We kunnen onze klanten daardoor een meer multidisciplinaire aanpak bieden.” Bij beide partijen is er dus volop tevredenheid, maar blijft het allerbelangrijkste, dat het gaat om ‘het helpen van mensen’. ,,Dat blijven we hier doen’, klinkt het vastberaden en in koor. Bongers voegt er nog een leuk ‘Renkums detail’ aan toe. ,,De naam De Waag is hier zo ingeburgerd en het pand zo karakteristiek, dat de naam ‘De Waag’ op de gevel zal blijven prijken, we voegen er wel de naam ‘Physique’ aan toe.” Op alle gezichten verschijnt vervolgens ‘een tevreden glimlach’.

Voor meer info: www.fysiophysique.nl/dewaag

Dick Martens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie