Kees en Joke Donkersteeg zijn trots op hun nieuwe zaak in Oosterbeek. 'Kaas van Kees', werd woensdag 12 september geopend.
Kees en Joke Donkersteeg zijn trots op hun nieuwe zaak in Oosterbeek. 'Kaas van Kees', werd woensdag 12 september geopend. Dick Martens

‘Kaas van Kees’ nu ook in Oosterbeek

13 september 2023 om 19:05 Overig

OOSTERBEEK Er heerste de afgelopen weken opvallend veel bedrijvigheid ‘achter de toegangsdeur’ van het pand aan de Van der Toulon van der Koogweg 10 in Oosterbeek. Het was nog even spannend wat voor een winkel er gevestigd ging worden, maar inmiddels staat er prominent op de gevel: ‘Kaas van Kees’. Dat laat niets aan duidelijkheid over: Een kaaswinkel. In de aanloop naar de officiële opening op 12 september, vertellen Kees Donkersteeg en zijn echtgenote Joke over hun gedeelde passies: ‘kaas en mensen blij maken met ons product en ze dan vervolgens blij onze winkels uit zien gaan’.

Het is voor Kees en Joke (beiden 45 jaar), afkomstig uit Veenendaal, toch weer een spannende tijd. Ondanks hun ervaringen bij de eerdere openingen van hun winkels in Ede, Veenendaal, Wageningen en Zetten. Voor zij de winkels in genoemde plaatsen openden hadden ze 10 jaar een kaaswinkel in Gouda. ,,Oosterbeek, met zijn regiofunctie en in het verlengde van onze andere winkels, leek ons weer een mooie plek”, vertelt Joke, die vanuit de zorg inmiddels helemaal ‘in de kaas’ zit. Kees verruilde ‘de techniek’ voor de kaas. ,,Ik ben inmiddels zelfs kaaskeurmeester. Kaas is echt onze passie geworden, we willen niets anders meer. We hebben ernaar gestreefd, dat als klanten onze winkels binnenkomen zij een stukje ambacht en beleving zien, voelen en ook proeven. We hebben heel veel kazen met een verhaal, we hebben veel kazen uit de regio Wageningen-Rhenen, veel streekkazen dus. Die kazen verkopen we het liefst, boerenkazen waarvan we weten waar ze vandaan komen. We kennen de boeren, we weten hoe het gerijpt wordt. Dat is een belangrijk onderdeel van de kaas. Als je dat weet, dan kan je ook die meerwaarde voor de consument zijn. We krijgen ook een nieuwe lijn, ‘Betuws Biologisch’.”

Ook in Oosterbeek willen zij creëren, dat als de klanten ‘hun’ kaaswinkel binnenkomen, zij dan ‘dat stukje ambacht zien voelen en beleven’. ,,Want kazen, zowel boerenkazen uit Nederland als bijzondere kazen uit Italië, Spanje en Frankrijk, geven onze passie duidelijk weer. Onze zoektocht naar producten met een mooie, pure kwaliteit en en een eerlijke prijs leverde een breed assortiment op. Daar willen we Oosterbeek en omgeving ook deelgenoot van maken.” 

Voor meer info: www.kaasvankees.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie