Afbeelding
Foto: Pixabay

Hoe kun je goede slippers kiezen?

Partnercontent

Dames en heren slippers zijn populair als comfortschoenen voor de zomer, maar ze zijn niet het juiste type schoeisel voor elke activiteit. Ze zijn bijvoorbeeld niet gemaakt om te rennen, lange afstanden te lopen of op te tillen en te dragen. Bovendien moet je slecht gemaakte teenslippers vermijden en juist een model kiezen die je voeten de juiste ondersteuning en demping geeft. Het kan nog wel eens lastig zijn om goede slippers aan te schaffen, wat dat betreft is een badmeubelset kopen veel eenvoudiger. Toch kun je met behulp van de onderstaande tips alsnog de juiste slippers kiezen. 

Vervang versleten slippers

Slippers zijn niet voor altijd. Zoek voordat je erin glijdt naar scheuren in de zolen en het bovenwerk of naar tekenen dat de paal loslaat. Je wilt niet dat een kapotte slipper je laat struikelen met alle gevolgen van dien. Als er een diepe inkeping in de zool zit, of als je de contouren van je tenen van vorig jaar kunt zien, is het tijd om ze te vervangen. Gelukkig hoeft dit over het algemeen geen probleem te zijn aangezien slippers niet heel veel geld kosten. Voorkom dus allerlei problemen door op tijd nieuwe slippers aan te schaffen. 

Alleen buigen in de bal van de voet

Goedkope teenslippers missen meestal enige structuur of ondersteuning voor de voet. Als je ze in tweeën kunt buigen of ze in een krakeling kunt draaien, zullen ze voetvermoeidheid niet helpen voorkomen. Een goede teenslipper buigt alleen waar je hem nodig hebt om te buigen tijdens het lopen. Dit houdt eigenlijk in dat de slippers alleen in de bal van de voet moeten buigen. Deze minimale flexibiliteit geeft de juiste balans, ondersteuning van de voetboog en uitlijning voor gezonde voeten aan. Slippers die hieraan voldoen, zijn dus echt aanraders om aan te schaffen en te dragen. 

De juiste maat

Je hielen en tenen mogen niet over de rand van de zool hangen, waardoor stenen en speelgoed uitnodigen om je een vervelende snee of pijnlijke teen te geven. Dit moet je zien te voorkomen door slippers aan te schaffen in de juiste maat. Evenzo, glijd niet zomaar in een oversized paar met randen die op oneffen oppervlakken kunnen blijven haken en ervoor kunnen zorgen dat je struikelt. Wees extra voorzichtig tijdens het rijden terwijl je teenslippers draagt. De zool kan bekneld raken onder het gaspedaal en een ongeval veroorzaken. Bij slippers in de goede maat kun je dit hopelijk voorkomen.

Draag hier geen slippers

Je zult snel merken dat bergafwaarts gaan op een steile helling een slecht idee is als je teenslippers draagt. Ze zijn ook niet geweldig om bergopwaarts te gaan, omdat je er zo uit kunt glijden. Gelukkig hebben we hier in Nederland vaak geen last van aangezien je hier geen bergen zult vinden, maar als je op vakantie gaat in een bergachtig landschap is het wel van belang om hier rekening mee te houden. Draag dan dus geen slippers, maar kies bijvoorbeeld juist voor sandalen die net wat geschikter zijn in dit geval. 

advertentie
advertentie