Afbeelding
Foto: Shutterstock

Opblaasbaar zwembad kopen? Hier moet je op letten

Partnercontent

Tijdens de warme zomers is het fijn om gemakkelijk verkoeling op te zoeken in een opblaasbaar zwembad in jouw tuin. Een opblaasbaar zwembad is binnen no-time opgezet en is aan te schaffen voor een fijne prijs. Maar voordat je in het zwembad kunt afkoelen, raden we je aan om op een aantal punten te letten.

Kies de juiste maat

In zowat elke tuin past een opblaasbaar zwembad. Opblaasbare zwembaden zijn namelijk beschikbaar in veel verschillende maten. Bedenk goed waar je het bad wil neerzetten en meet de ruimte op. Heb je een grote tuin? Dan kun je kiezen voor een zwembad van bijna 5 meter! Past dit niet in jouw tuin? Dan is een zwembad van rond de 2 meter een goede optie.

Ga voor een kwalitatief zwembad

Een opblaasbaar zwembad is natuurlijk goedkoper dan een ingebouwde variant, maar we raden wel aan om niet voor de allergoedkoopste opblaasbare baden te gaan. Deze zijn vaak van een wat mindere kwaliteit, waardoor je ze waarschijnlijk elk jaar moet vervangen. Neem een kijkje bij een site met kwalitatieve baden, zoals Top-zwembadshop. Hier vind je stevige baden waar je jarenlang plezier aan kunt beleven.

Plaats het zwembad op de juiste ondergrond

Een goed opblaasbaar zwembad is vaak stevig, omdat het bestaat uit een 3-laags dikke wand. Toch raden we aan om het zwembad niet zomaar overal neer te zetten, aangezien het nog wel kapot kan gaan als het op de verkeerde ondergrond staat. Zo moet de ondergrond egaal zijn. Een grasveld is aan te raden. Is dit niet mogelijk en moet het zwembad op tegels komen te staan? Leg dan een speciaal zeil onder het zwembad, zodat het zwembad veel langer mee gaat en niet aan de onderkant beschadigd raakt.

Houd een opblaasbaar zwembad goed schoon

Je wil natuurlijk niet in vies water zwemmen. Daarom moet je jouw zwembad eens in de zoveel tijd goed reinigen. Een zwembad met filterpomp is aan te raden. Deze reinigt het water. Maar daarnaast moet je ook nog chloortabletten aanschaffen, het zwembad reinigen met een bodemzuiger en beestjes en bladeren met een schepnet uit het water halen. Plaats ook een afdekzeil op het bad als je het zwembad niet gebruikt. Hierdoor houd je ook viezigheid uit het zwembad.