Afbeelding
Foto door form PxHere

WA of WA+ verzekeren, wat is het verschil?

Partnercontent

Ben jij van plan om een nieuwe autoverzekering af te sluiten? Dan is het zaak om goed te kijken welke verzekering het beste past bij jouw auto. Of het nu om een gloednieuwe auto gaat of om een tweedehands occasion, voordat je de weg op mag moet je eerst zorgen dat de wagen goed is verzekerd. Bijvoorbeeld met een WA-verzekering. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen WA of WA+? Wij leggen het je in dit artikel haarfijn uit.

WA-verzekering

In Nederland is elke autobezitter wettelijk verplicht om minstens een standaard WA-verzekering te hebben om in een auto te mogen rijden. Heb je die niet, dan mag je dus ook de weg niet opgaan. Een WA-verzekering staat voor wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het is de meest simpele verzekering die je af kunt sluiten. Een WA-verzekering dekt alleen de schade die je met jouw auto veroorzaakt aan anderen. Deze optie wordt vaak gekozen voor oudere wagens zoals tweedehands occasions, die een lagere dagwaarde hebben dan nieuwe modellen.

WA+ (beperkt casco)

Naast de standaard WA-verzekering kun je ook kiezen voor uitgebreidere autoverzekeringen. Een WA+ (beperkt casco) geeft je een hogere dekking dan de standaard WA-verzekering. Met een WA+ ben je niet alleen gedekt voor schade die jij aan anderen toebrengt, maar eveneens voor schade die aan je eigen auto. Bijvoorbeeld schade die ontstaat tijdens een ongeluk, of ruitschade. Ook schade die wordt veroorzaakt door brand-, storm- en natuurinvloeden wordt hiermee gedekt.

Lees altijd goed de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door, zodat je precies op de hoogte bent van wat er allemaal wel en niet onder de dekking van de auto valt. Heb je het idee dat jouw verzekering niet toereikend is? Pas de dekking dan zo snel mogelijk aan en kies voor een uitgebreider pakket.

Allriskverzekering

Dan is er als derde optie nog de allriskverzekering. Deze basisverzekering is de meest complete autoverzekering. Het voordeel van een allriskverzekering is dat je hiermee zelfs bent gedekt voor schade die je zelf veroorzaakt hebt aan de wagen. Daarnaast kun je met deze verzekering de nieuwwaarde vergoed krijgen tijdens de eerste drie jaar. De all risk verzekering auto is dan ook het meest populair bij nieuwe wagens en tweedehands auto’s tot zes jaar.

Zijn deze drie basisverzekeringen niet voldoende voor jouw persoonlijke situatie? Kijk dan eens naar de opties voor aanvullende verzekeringen. Met een aanvullend pakket kun je bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of pechhulp afsluiten. Op die manier weet je zeker dat jij altijd zo snel mogelijk weer de weg op kunt gaan, wat er ook gebeurt!

advertentie
advertentie