Afbeelding
Foto: PxHere

Dé tuintrends van 2024

27 oktober 2023 om 07:15 Partnercontent

Benieuwd naar de tuintrend voor aankomend jaar? Lees dan vooral verder over wat 2024 in petto heeft qua tuininrichting. Het is een jaar waarin binnen en buiten in elkaar overvloeien, duurzaamheid hoog in het vaandel staat en kleuren en prints de toon zetten voor een levendige buitenruimte.

Het verbinden van binnen en buiten

Trek het kleurenpalet van jouw interieur helemaal door naar de tuin voor een stijlvolle overgang tussen binnen en buiten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van dezelfde kleuren in accessoires en kussens en breng ook wat groen naar binnen door mooie (kunst)planten neer te zetten in je kasten in de woonkamer en je keuken. Plaats deze in potten die passen bij de potten die buiten staan. Ook je raamdecoratie speelt een belangrijke rol in het verbinden van je interieur met je exterieur. Meestal passen natuurlijke materialen hier goed bij, kies bijvoorbeeld voor houten shutters waarbij je nog goed naar buiten kunt kijken.

Duurzame Materialen

In de laatste jaren horen we steeds vaker termen als ‘100% gerecycled’ en ‘milieuvriendelijk’. Deze ontwikkelingen hebben ook geleid tot aanzienlijke veranderingen in de wereld van tuinmeubelen. Het aanbod van duurzame tuinmeubelen is aanzienlijk toegenomen, en steeds meer bedrijven zijn actief bezig met het creëren van een positieve impact op het milieu. Door te kiezen voor duurzame tuinmeubelen draag je bewust of onbewust bij aan een betere wereld, zonder in te leveren op kwaliteit, design, of comfort! Overweeg bijvoorbeeld tuinmeubelen vervaardigd uit gerecyclede materialen, zoals een tuintafel van 100% gerecycled teakhout, of voor tuinmeubelen die lang meegaan, zoals een tuinbank van gietijzer of een tuinstoel van aluminium.

Kleuren en prints

In 2024 maken kleuren en prints een opvallende comeback in de wereld van tuininrichting! Ze spelen een prominente rol in de tuintrends van dit jaar. Gedurfde en levendige kleuren zoals terracotta, mosgroen, zonnig geel, en zachtroze worden dit seizoen prachtig gecombineerd met elegante strepen, organische vormen en andere unieke patronen. Een tuinmeubel kopen met een neutrale kleur is hiervoor wel een aanrader. Dit vormt namelijk de perfecte basis voor jouw buitenruimte en dan kan je experimenteren met allerlei kleurrijke accessoires.

Kies enkele prachtige, kleurrijke kussens, vloerkleden en accessoires in bijpassende kleurtinten voor een trendy en samenhangend geheel. Of je nu kiest voor subtiele accenten of een opvallende uitbarsting van kleuren, met kleuren en prints maak je van jouw buitenruimte een echte eyecatcher.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie