Op de kwekerij in de Gelderse Vallei staan duizenden rhododendrons, azalea's en Bloombux. .
Op de kwekerij in de Gelderse Vallei staan duizenden rhododendrons, azalea's en Bloombux. . Kwekerij Nova Zembla
Ondernemer in beeld

‘Rhododendrons populair in regio Renkum’

22 september 2021 om 17:37 Zakelijk

REGIO Zijn rhododendrons gaan heel Nederland door, maar uit de regio Renkum komen opvallend veel aanvragen. Dat zegt Erwin Adams (37) van de Veluwse kwekerij Nova Zembla.

De rhododendronkwekerij bevindt zich in de Gelderse Vallei, centraal gelegen op ruim twintig minuten rijden van Renkum. Het terrein staat vol met tientallen soorten rhododendrons en azalea’s, in allerlei kleuren en maten. ,,Als je rhododendrons in het najaar aanplant, kun je in het voorjaar genieten van prachtige bloemen’’, vertelt rhododendron-specialist Erwin Adams enthousiast. ,,Je kunt ze los planten, maar rhododendrons zijn bijvoorbeeld ook zeer geschikt als haag.’’ Populair zijn ook de zogeheten rhododendronwolken, waarin planten van verschillende formaten in de vorm van een wolk worden aangeplant.

GROOTHANDELSPRIJZEN Uit de wijde regio weten mensen Nova Zembla inmiddels te vinden vanwege de groothandelsprijzen, het deskundige advies en de aanplantservice. De meesten oriënteren zich eerst online en komen dan langs. ,,Onze nieuwe website bevat een schat aan informatie en biedt de mogelijkheid om snel contact met ons op te nemen. Maar we hebben bewust niet voor een webshop gekozen, want in onze visie past dit niet bij een levend product. Geen plant is exact hetzelfde als het plaatje in de webshop.’’

ALTERNATIEF VOOR BUXUS Rhododendron kopen? Het assortiment van Nova Zembla is recent fors uitgebreid. Zo is Erwin bijvoorbeeld trots dat Nova Zembla tot het selecte gezelschap Nederlandse tuinbedrijven behoort dat Bloombux kan aanbieden. Deze nieuwe dwergrhododendron is hét alternatief voor de kwetsbare buxus, die vaak wordt aangetast door schimmels en de buxusmot. Erwin: ,,Bloombux is hier niet gevoelig voor. Deze sterke plant is het hele jaar mooi groen en als bonus verschijnen er in mei of juni prachtige bloemen, ook populair bij vlinders. Net als de buxus is Bloombux zeer geschikt voor een mooie haag of bloemperken, maar is ook een mooie blikvanger in een bak op terras of balkon. En natuurlijk kun je de Bloombux ook los aanplanten.’’

BEZOEK DE KWEKERIJ Rhododendronkwekerij Nova Zembla in Lunteren is geopend op vrijdag (9.00-16.00 uur) en zaterdagochtend. Op andere dagen alleen op afspraak. Meer informatie via de website Kwekerijnovazembla.nl of 06-212 35939.

Bloeiende rhododendrons.
Erwin Adams tussen de Bloombux.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie