Coen Hooijer (rechts) overhandigt namens de firma Hooijer Renkum B.V. een vijftal iPads aan Hans Somer, lid van de Raad van Bestuur van Zinzia Zorggroep.
Coen Hooijer (rechts) overhandigt namens de firma Hooijer Renkum B.V. een vijftal iPads aan Hans Somer, lid van de Raad van Bestuur van Zinzia Zorggroep. Foto: Zinzia Zorggroep

Firma Hooijer Renkum verrast verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord met i-Pads

16 april 2020 om 20:26 Algemeen

door Dick Martens

RENKUM-WAGENINGEN – Door de inmiddels al wekenlange Corona crisis staat de wereld op zijn kop. Vooral die van de kwetsbare ouderen, die extra aandacht en hulp behoeven. Dat is voor de bewoners van verpleeghuis Oranje Nassau’s Oord, gelegen op de grens van Renkum en Wageningen niet anders. Het verpleeghuis onderging inmiddels een metamorfose, waarna de bewoners hun intrek namen in een tweetal nieuwe gebouwen, het Boog- en het Cirkelgebouw. Daarnaast werd er ook druk gewerkt aan de infrastructuur door de firma Hooijer. De Renkumse firma en de Zinzia Zorggroep zijn al een jarenlange vaste partners. En dat was voor Coen Hooijer, projectleider en verantwoordelijk voor de aanleg van de ondergrondse- en bovengrondse infra rondom de nieuwbouw van Oranje Nassau’s Oord aanleiding om het verpleeghuis te verblijden met een meer dan bruikbaar cadeau, in de vorm van een vijftal nieuwe tablets.

Al jaren een vruchtbare samenwerking

,,Wij kregen begin 2018 de opdracht van de Zinzia Zorggroep de opdracht voor het vervangen van zowel de ondergrondse infrastructuur, met name de riolering, en ook de bovengrondse. We zijn nu bijna twee jaar verder en het einde is in zicht. We hopen deze zomer gereed te komen met de werkzaamheden.” Maar ook al lang voor 2018 was er een vruchtbare samenwerking tussen de firma Hooijer en Zinzia Zorggroep. ,,Die samenwerking kwam al tot stand, kort nadat Hooijer B.V. werd opgericht. Vanaf 1980 startte Karel Hooijer dar al mee. Op de tractor en met zijn veegmachine, verrichtte hij, in opdracht van boswachter Willem van der Klift, werkzaamheden voor de toenmalig Stichting Oranje Nassau’s Oord, wat later Stichting Zinzia Zorggroep zou worden. Het werd Hooijer een vaste opdrachtgever, waarbij de basis een wederzijds vertrouwen in elkaar was en nog steeds is.”

‘Bewoners zien hun kinderen en kleinkinderen niet meer’

Vooral de afgelopen twee jaar is de Renkumse onderneming dagelijks te zien rondom Oranje Nassau’s Oord. ,,En dan breekt er ineens een hele zware periode aan. Het corona-virus trekt als een zware Pandemie de wereld over. Ook onze directe omgeving wordt daarbij niet gespaard. Het kwam voor mij en diverse andere werknemers van Hooijer Renkum dan ook erg dichtbij, wanneer je dagelijks rondom zorgcentrum Oranje-Nassau ’s Oord loopt. Families kunnen niet meer bij hun ouders op bezoek komen. De bewoners zien hun kinderen en kleinkinderen niet meer. Deze groep hulpbehoevende mensen valt zoals eenieder weet onder de risicogroep van de bevolking.”

‘Die oproep liet mij niet meer los’

Dat gegeven baarde ook Hooijer zorgen. Ik liep al enige tijd met de gedachte, wat wij als de Renkumse ‘huisaannemer’ van Zinzia Zorggroep, voor de bewoners konden betekenen. Een manier om hun leed wat te kunnen verzachten. Toen zag ik een oproep op hun site staan, die luidde: ‘Heb jij een goedwerkende iPad of andere tablet die je niet meer gebruikt, of ken je iemand die er een heeft? Breng hem dan naar de receptie van een van onze verpleeghuizen. Een groepje studenten maakt de tablets startklaar zodat onze bewoners met hun familie kunnen beeldbellen’. Die oproep liet mij niet meer los. Ik ben daarmee naar mijn directeur Derkjan Hooijer gegaan. Hij was ook direct enthousiast, om aan die oproep gehoor te gaan geven. Vervolgens besloten wij om een vijftal tablets aan te schaffen en deze te overhandigen aan Zinzia Zorggroep, om op die manier de bewoners dichter bij hun naaste familie te kunnen laten brengen.”

Hoop doet leven

En zo geschiedde en kon Hooijer woensdagmiddag Hans Somer, lid van de Raad van Bestuur van Zinzia Zorggroep, met de tablets verrassen. ,,Jarenlang heeft Oranje Nassau ’s Oord (Zinzia Zorggroep) het vertrouwen uitgesproken naar Hooijer Renkum. Op deze manier doen wij, met in ons achterhoofd de paasgedachte ‘Hoop doet leven’, op deze manier graag wat terug.”

Geroerd door bijzondere schenking

Uiteraard was Somer uitermate verguld met het fraaie gebaar van Hooijer. ,,Ik ben zeer aangenaam verrast en geroerd door deze bijzondere schenking van i-Pads door de firma Hooijer, waar wij al langere tijd een bijzonder goede zakelijke samenwerking mee hebben. In een complexe tijd als deze voor medewerkers, cliënten, verwanten en Zinzia als organisatie, is een cadeau waarmee onze ouderen persoonlijk contact kunnen leggen met hun familie en vrienden van cruciaal belang en waarde. Daarvoor zijn wij de firma Hooijer dan ook erg dankbaar.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie