Thijs Devlin, bestuurslid Dierenambulance Nederrijn, voor de bouwvallige boerderij aan de Boersberg in Doorwerth. (foto: gertbudding.nl)
Thijs Devlin, bestuurslid Dierenambulance Nederrijn, voor de bouwvallige boerderij aan de Boersberg in Doorwerth. (foto: gertbudding.nl)

Dierenambulance verhuist naar Doorwerth

24 april 2018 om 21:17 Algemeen

DOORWERTH - Na zeven jaar aan tegenslagen gaat het er dan toch van komen; de realisatie van het dierencentrum aan de Boersberg in Doorwerth. Vanuit dit centrum gaan Dierenambulance Nederrijn en een nieuw opvangcentrum voor inheemse wilde dieren opereren.

Door Gert Budding

“Samen met een architect is er een mooi en bijzonder gebouw ontworpen, met landschapsarchitecten wordt het buitenterrein ingedeeld en een ingenieursbureau legt op dit moment de laatste hand aan de innovatieve dierverblijven en transportboxen”, zegt Thijs Devlin, bestuurslid en medewerker Dierenambulance Nederrijn. Het onderkomen in Heelsum wordt dan over twee jaar ingeruild. “De focus ligt daarbij niet alleen op functionaliteit maar ook op een duurzame en ecologische filosofie.” Het dierencentrum wordt daarmee meer dan een opvangcentrum en een uitrukpost voor de dierenambulance; het moet een begrip worden op het gebied van dierenwelzijn, - noodhulp en -educatie. En hoewel natuurlijk het ‘dierenwerk’ voorop staat wil de organisatie zich ook richten op een maatschappelijke functie. Thijs Devlin: “We zien zoveel mogelijkheden om ons werk te combineren met een sociale nevenfuncties. Zo willen we bijvoorbeeld zorgen dat er binnen onze organisatie plek is voor het re-integreren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en willen we dagbesteding voor mensen met een beperking bieden.” De gemeente Renkum, die inwonerparticipatie en het groene karakter hoog in het vaandel heeft staan, is daarmee de uitgelezen plek voor een dergelijk centrum. “We willen dat ons centrum iets is waar de hele regio van kan meegenieten en gebruik kan maken.” De bestemmingsplanwijziging ligt momenteel nog enkele weken ter inzage. De bouw van het moderne complex start naar verwachting begin volgend jaar. In 2020 hopen de dierenredders hun intrek in het nieuwe pand te kunnen nemen.

advertentie
advertentie