Kerstpakkettenactie Raad van Kerken

12 december 2017 om 14:39 Algemeen

Regio - De Raad van Kerken Oosterbeek-Wolfheze-Doorwerth organiseert jaarlijks een actie voor gezinnen en personen die moeten rondkomen van minder dan het minimum. Er worden kerstpakketten en losse levensmiddelen ingezameld in de kerken van Oosterbeek en Wolfheze die daarna worden verdeeld in alle dorpen in de gemeente Renkum. De pakketten worden zodanig samengesteld dat ze passen bij de gezinnen en mensen die ze ontvangen. De actie vindt dit jaar voor de 20e keer plaats. Waar vorig jaar 80 pakketten werden bezorgd, hoopt de Raad van Kerken dit jaar circa 90 pakketten te kunnen rondbrengen.

Namen en adressen worden aangeleverd door lokale welzijnsinstanties en hulpverleners, zonder dat daarbij lidmaatschap van een kerk of levensbeschouwing van belang is. De pakketten worden samengesteld en rondgebracht door vrijwilligers vanuit de kerken van Oosterbeek.

Uit ervaringen van voorgaande jaren is gebleken dat bedrijven hun traditionele kerstpakket vaker vervangen door een tegoedbon of de mogelijkheid via internet een kado te bestellen. Daarom kan ook op een andere wijze bijgedragen worden, namelijk door geld over te maken waarmee levensmiddelen of typische kerstlekkernijen worden gekocht.

Kerstpakketten, of losse (kerst) levensmiddelen voor deze actie kunnen op woensdag 20 december tussen 19.00 en 20.00 uur worden ingeleverd bij de achteringang van de Vredenbergkerk aan de Van Toulon van der Koogweg 3 in Oosterbeek. Giften kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL34INGB 0005270000 van de Raad van Kerken onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2017.

Voor verder informatie:

Frans Kappen, Sara Mansveltweg 13, 6874 CB Wolfheze

t: 06-13260803, e: kappen@hetnet.nl

advertentie
advertentie