Koninklijke onderscheiding voor Cees den Ouden

17 november 2017 om 10:54 Algemeen

Heveadorp - Burgemeester Agnes Schaap heeft op donderdag 16 november een Koninklijke onderscheiding aan Cees den Ouden (60) uit Heveadorp uitgereikt. Tijdens de oefenavond van de vrijwillige brandweer werd Cees onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt in de Brandweerkazerne Post Doorwerth.

Achtergrond

Op 1 oktober 1980 is Cees toegetreden tot de vrijwillige Blusgroep Doorwerth. Wegens een verhuizing stapte hij drie jaar later over naar de Blusgroep Oosterbeek. In 2000 keerde hij terug naar Doorwerth en daar is hij tot de dag van vandaag lid gebleven van de Blusgroep Doorwerth. Als vrijwillig brandweerman volgde hij diverse professionele opleidingen en intensieve trainingen. Hij heeft diverse functies vervuld zoals ploeglid, chauffeur, piketlid en lid van het team First Responder. Daarnaast was hij lid van de meetploeg van de Waarschuwings- en Verkenningsdienst en verkenner gevaarlijke stoffen. Ook verzorgde hij met zijn bomenkennis zaagtrainingen van de diverse posten binnen de gemeente.

Vanaf 1991 organiseert Cees samen met de andere brandweervrijwilligers het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor de minderbedeelde kinderen en gehandicapten in Debno in Polen.

Ook is hij sinds1975 vrijwilliger bij de Airborne Wandeltocht. Hij startte op het Startbureau en reikte na afloop de medailles uit aan de wandelaars. De laatste 15 jaar is Cees actief in ‘de blokhut’, het bureau inlichtingen op Sportpark Hartestein.

Vanwege gezondheidsredenen neemt hij op 16 november afscheid van de brandweer.

advertentie
advertentie