Afbeelding

Duizenden flessen voor goed doel

20 maart 2017 om 11:32 Algemeen

Oosterbeek - Om geld op te halen voor Stichting Roparun zijn de Oosterbeekse basisscholen uitgedaagd om lege (statiegeld)flessen in te zamelen. Het geld wordt besteed aan palliatieve zorg van kankerpatiënten, om zo een beetje geluk en kwaliteit toe te voegen aan het leven van mensen met kanker.

De flessenactie is een initiatief van ‘Connected Dream’: een Oosterbeeks-Arnhems team dat deelneemt aan de Roparun. Dit is een groots opgezette estafetteloop van 563 kilometer van Hamburg naar Rotterdam waarbij zo’n 50 uur continu wordt hardgelopen, dus ook ‘s nachts.

Hardloopster Renate Bouwman: “onze sportieve prestatie willen we aangrijpen om 50.000 euro op te halen voor het goede doel. En daar past ook deze actie bij, het is mooi om te zien dat kinderen en ouders enorm hun best doen en ons steunen. Daarnaast wordt zo het doel van Roparun ook onder de aandacht gebracht.”

Fietser en navigator Karin Janssen: “in Schuytgraaf heeft de flessenactie een paar honderd euro opgeleverd, een bedrag om heel trots op te zijn. De opbrengst van de vier Oosterbeekse scholen maken we bekend als de laatste flessen van De Paasberg zijn ingeleverd, dat kan nog deze hele week. En daarna gaan we door naar de volgende actie: een groot feest in Hartenstein met muziek, een veiling en wijnverkoop. Tussendoor traint het hele team natuurlijk volop om op 3 juni sterk van start te gaan in Hamburg.”

Via de website www.connecteddream.nl geeft het Oosterbeeks-Arnhems team informatie over de Roparun en sponsormogelijkheden.

advertentie
advertentie