Constant van Engelen (links) volgt bij Lok Renkum Istwan Hendriks op. Het 'Renkumse gerucht', dat de zaak zou gaan sluiten is hiermee ontzenuwd.
Constant van Engelen (links) volgt bij Lok Renkum Istwan Hendriks op. Het 'Renkumse gerucht', dat de zaak zou gaan sluiten is hiermee ontzenuwd. Dick Martens

‘Lok Renkum blijft dat vertrouwde gezicht’

22 maart 2023 om 13:13 Overig

RENKUM ‘Met een frisse inrichting het nieuwe jaar starten?’ Deze veelomvattende zin is ‘de openingsoproep’ op de website van de Renkumse Woonwinkel Lok. Vervolgens valt je oog direct op het waarom: ‘Lok Renkum is al meer dan 50 jaar een vertrouwd adres’. Toch circuleerden in ‘het Renkumse’ het gerucht, dat het zomaar eens bij die halve eeuw zou gaan blijven. Niets is minder waar. Er staat weliswaar wat te veranderen, maar in tegenstellig tot het sluiten van de deuren, blijven die ‘gewoon’ geopend. Het gerucht wordt direct ontzenuwd door Istwan Hendriks en zijn opvolger Constant van Engelen. ,,Die wisseling van de wacht is waarschijnlijk ‘de bron’ van het gerucht”, klinkt het in koor. ,,Maar bij deze, iedereen blijft in ‘onze’ mooie winkel, Lok Renkum B.V., meer dan van harte welkom!”

Voor beiden aanschuiven voor een verhaal over hun ervaringen en het optimistische toekomstperspectief is er eerst gebak. ,,Dat zou er niet zijn als de winkel zou gaan sluiten”, lacht Hendriks. ,,Nee, dat Constant de winkel overneemt moet gevierd worden.” ‘De opvolger’ neemt met een brede lach een hap van de traktatie. ,,Sinds 1 maart ben ik de nieuwe eigenaar”, legt Van Engelen (52) uit. ,,Ik heb ook een winkel in Epe, Topservice Wonen en Slapen B.V. en toen de kans voorbij kwam deze winkel in Renkum over te nemen heb ik die gepakt.” Als alleen het wijzigen van eigenaar verandert er in Renkum niets. ,,‘We’, het huidige personeel en ik, gaan op dezelfde voet verder, dat betekent kwaliteit en hoogwaardige producten leveren, de klant ontzorgen en voorzien van het advies dat daarvoor nodig is.” Een basis die Hendriks (52), die sinds 2000 de eigenaar van de woonwinkel was, opbouwde. ,,Ik ging ‘van de bus naar de winkel’. Heb hier altijd met veel plezier gewerkt, voelde vertrouwen en daarvoor wil ik ‘Renkum’ en alle klanten die ook uit de wijde omgeving kwamen, hartelijk bedanken.” Zijn toekomst? ,,Dat weet ik nog niet, wel de reden waarom ik stop. De combinatie wonen in Duitsland en de lange werkweken werden te zwaar. Daarom heb ik die knoop doorgehakt en ben ik blij, dat ik in Constant een prima opvolger heb kunnen vinden.” Die opmerking doet van Engelen opnieuw tevreden glimlachen. ,,Lok gaat zeker niet sluiten. Ik hoop, dat ik en met mij alle medewerkers, ‘Renkum en omgeving’ nog lang van dienst kunnen blijven zijn.”

advertentie
advertentie