Duno doelman Lars Molenaar blijft de situatie meester en vertolkte ook zaterdag weer een hoofdrol.
Duno doelman Lars Molenaar blijft de situatie meester en vertolkte ook zaterdag weer een hoofdrol. gertbudding.nl

Duno wint, maar speelt nacompetitie behoud hoofdklasse

5 juni 2022 om 11:32 Voetbal

DOORWERTH -Zichtbaar vermoeid vielen sommige spelers van hoofdklasser Duno na het enerverende duel tegen SV Capelle op het veld. De buit was binnen (1-0) in een felle wedstrijd waar veel belangen op het spel stonden. 

Gert Budding

Ondanks de krappe maar verdiende winst, is de ploeg van het trainersduo Gerrit-Jan Barten en Patrick Ax nog niet zeker van een vervolg in de hoofdklasse. Nacompetitie volgt voor de Doorwerthse formatie. De vooruitzichten waren zaterdag op het sportpark De Waaijenberg voortreffelijk met heerlijke ingrediënten: Capelle had bij winst nog een geringe kans op de titel, en de ploeg van Gerrit-Jan Barten en Patrick Ax moest alles uit de kast halen om degradatie af te wenden. De winst was zaterdag niet voldoende. De KNVB heeft drie nacompetitiewedstrijden uitgeschreven. Komende zaterdag is het sportpark De Waaijenberg het decor van het duel tegen Blauw Wit’ 34 uit Leeuwaarden en Duno zal opnieuw gemotiveerd moeten spelen. 

En dat is nu net een leuk klusje voor Gerrit-Jan Barten die Duno jaren geleden van de zaterdag vierde klasse naar de amateurtop bracht.

Niet alleen het klimaat was zaterdag aangenaam, ook het vertoonde spel, het niveau van de hoofdklasse ploegen was prima. Voor elke meter grond werd geknokt. Toch waren de driftig acterende oefenmeesters langs de lijn niet altijd tevreden en maakte dat in woord en gebaar kenbaar aan hun spelers. Vooral als er een verkeerde keuze werd gemaakt, lang twijfelen, werd er duidelijk op de deur geklopt. “Speel vanuit je gevoel, treuzel niet, niet denken, maar knallen, vlot handelen”, riep Gerrit-Jan Barten een paar keer en sommeerde zijn ploeg om direct aan te sluiten zodat het speelveld niet te lang uitgerekt werd met als gevolg dat er een grote aanslag werd gepleegd op het conditionele vermogen van de spelers. Maar de oefenmeester toonde ook respect en waardering aan het adres van zijn ploeg. Dat was even anders toen scheidsrechter Groenewegen een paar foutieve beslissingen nam in het nadeel van Duno. En dan wordt de stem van Barten luider en vooral grimmiger.

Groenewegen zag een duidelijke handsbal van een verdediger van Capelle over het hoofd. Enig tumult volgde, maar de arbiter deed alsof zijn neus bloedde. Later in het bedrijf gaf hij Capelle een strafschop, er zou hands gemaakt zijn. Zelfs de oefenmeester van Capelle gaf aan dat de bal op de borst werd opgevangen. Onverbiddelijk wees Groenewegen naar de stip. Sander Fischer ontfermde zich over het buitenkansje, maar de stand werd niet genivelleerd. Duno bleef door een fraaie treffer van Youssef El Hammouchi, in de eerste helft gescoord, op 1-0 voorsprong. Toch kroop Duno een keer door het oog van de naald toen een harde knal van respectabele afstand boven doelman Lars Molenaar, in prima vorm, op de lat uiteenspatte. Datzelfde geintje flikte ook de enorm hardwerkende Roy Talsma op het middenveld. Ook de doelman van Capelle heeft slechts en lichtflits geconstateerd. Gerrit-Jan Barten en Patrick Ax begeleiding Duno ook door de nacompetitie. Hoofdtrainer Anoush Dastgir, die tijdelijk in het buitenland vertoefde met Afghanistan, heeft daar kennelijk geen moeite mee. 

advertentie
advertentie