RVW-trainer Peter van den Borden verruilt komend seizoen de club uit Heelsum, waar hij aan zijn zesde seizoen bezig is, voor SDOO uit Heteren.
RVW-trainer Peter van den Borden verruilt komend seizoen de club uit Heelsum, waar hij aan zijn zesde seizoen bezig is, voor SDOO uit Heteren. Gert Budding

RVW-trainer Peter van den Borden vertrekt naar SDOO

Voetbal

HEELSUM RVW-trainer Peter van den Borden (59) verruilt komend seizoen de Renkumse vierdeklasser voor SDOO uit Heteren, eveneens uitkomend in de vierde klasse, maar dan in de zaterdagcompetitie. Van den Borden hakte na een aantal vruchtbare gesprekken met een afvaardiging van het SDOO-bestuur en Tonny Jansen, lid van de Technische Commissie, de knoop door. De inwoner van Doorwerth ondertekende een éénjarige verbintenis.

Dick Martens

[BLIJ] Van den Borden, bij RVW bezig aan zijn zesde seizoen, is blij met de overstap naar SDOO. Toch was het een moeilijk beslissing legt hij uit. ,,Ik was ook in gesprek met SVHA uit Herveld, evenals SDOO een club met potentie en veel jeugd en een brede selectie, maar toch heb ik na een laatste gesprek bij SDOO voor hen gekozen. Ik heb dat ook aan Michel van Leijen, bestuurslid voetbalzaken bij SVHA, gemeld. Ik wilde na RVW zeker doorgaan als trainer, maar dan wel bij een club die in de zaterdagcompetitie speelt en dat is bij SDOO het geval. Ik ben blij, dat ik mijn handtekening heb gezet en kijk er naar uit om daar aan de slag te gaan.”

[GESCHIKTE OPVOLGER] Ook bij SDOO is men blij, dat Van den Borden voor hen heeft gekozen. ,,Wij zijn blij, dat Peter uiteindelijk voor ons heeft gekozen”, geeft Tonny Jansen aan. ,,Hij lijkt ons een geschikte opvolger van Etienne Jansen, die hier aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bezig is. Wij hebben met Peter goede gesprekken gehad. Daaruit kwam uiteindelijk naar voren, dat wij Peter graag als hoofdtrainer wilden en hij ook graag naar SDOO wilde komen. Dan is één en één twee. We hebben vanmorgen de selectie ook op de hoogte gesteld van zijn komst. Ik hoop, dat wij met Etienne het seizoen goed kunnen afsluiten en dan gaan we volgend seizoen met Peter van den Borden gaat brengen.”

[WAARDIG AFSLUITEN] Ook van den Bordens focus gaat vanaf nu weer op een waardige afsluiting bij RVW. Dat zal nodig zijn, want de Heelsummers zijn nog altijd puntloos. ,,Die club is zeker in mijn hart gaan zitten. Zaak wordt nu om ze in de vierde klasse te houden. Dat zal een hele klus worden, maar daar gaan we, als het straks weer mogelijk is, vol voor. Daarna ga ik dan met volle energie en heel veel zin aan mijn nieuwe avontuur in Heteren beginnen.”