Opperste concentratie bij Duno verdediger Wilco den Hartog.
Opperste concentratie bij Duno verdediger Wilco den Hartog. gertbudding.nl

Duno schiet tekort tegen Feyenoord

Voetbal

Coach Anoush Dastgir moet achter het hek

[DOORWERTH] - Tekort aan bravoure en voetbalkwaliteit waren de negatieve elementen van hoofdklasser Duno zaterdag op eigen veld. En daar grossierde het bezoekende Feyenoord in ruime mate in. Coach Anoush Dastgir hamerde er bij zijn manschappen voortdurend op de linies gesloten te houden. Helaas: 1-3.

Gert Budding

Maar er waren ook enkele persoonlijke fouten die de Doorwerthse ploeg de das om deed. Vlak voor rust, Maurits de Baar had op voorbeeldige wijze 1-1 gemaakt, redde Duno doelman Lars Molenaar magnifiek door een bal uit de kruising te tikken. Maar hij ging een handvol munten later gruwelijk in de fout. Hij kwam onbezonnen zijn doel uit en tastte volkomen mis. De 1-2 achterstand kwam hard aan bij Duno, dat juist in de eerste fase van de tweede helft het spel naar haar hand zette en zelfs enkele kansen kreeg. 

De Rotterdammers herpakten zich na 20 minuten en zetten de ploeg van Anoush Dastgir veelvuldig onder druk op sportpark De Waaijenberg. Daarbij werd er door Feyenoord veelvuldig gebruikgemaakt van appelleren en theatrale valpartijen. En daar trapte scheidsrechter Roeleveld vaak met open ogen in. Ook tot ergernis van Anoush Dastgir, die na de eerste vermaning van de arbiter zijn mond bleef roeren: geel en rood. Hij moest achter het hek, dat hij vervolgens behendig nam. Intussen was Rik, vaste Duno supporter met trommel, aangesloten op het terras waar veel Feyenoord aanhangers verbleven met een pilsje in de hand. Het werd een ludiek gezamenlijk feestje met zang en tromgeroffel.

Feyenoord heerste op het veld met onnavolgbare schitterende persoonlijke acties. Vooral Obiku, zoon van oud Feyenoord voetballer Mike Obiku, kreeg de handen op elkaar toen hij 1-3 liet aantekenen. 

Duno kwam dus niet goed uit de strijd na het coronatijdperk. Opvallend dat diverse spelers hebben aangegeven aan het einde van het seizoen te vertrekken. Doelman Patrick ter Mate is door familieomstandigheden direct gestopt. Lars Molenaar is zijn vervanger en keeperstrainer Adrie Broxks moest op zoek naar een reservedoelman. Politieagent Ruben te Wit toonde zich bereid om de opengevallen plek voorlopig in te nemen. Duno voorzitter Richard Vacquier Droop roemt de Technische Commissie die bergen werk verricht om de selectie op peil te houden. Sommige vroegen zich af waarom nu al spelers hebben aangegeven te vertrekken. “Ook voor het volgend seizoen zijn de financiën gewaarborgd, dat is niet de oorzaak dat spelers nu al hebben aangegeven te gaan vertrekken. Dat gebeurt nu eenmaal zo”, schets Vacquier Droop de situatie die voor het duel op scherp werd gezet door arbiter Roeleveld, die vond dat de molshopen weg moesten. “We kunnen toch niet voorkomen dat de mollen actief zijn”, zegt Jan Gerritsen van onderhoud velden.

“De Technische Commissie blijft haar werk prima doen en zorgt ook voor volgend seizoen voor een volwaardige hoofdklasse selectie. Nieuwe spelers hebben zich al aangemeld. Na het verlies tegen Feyenoord staat Duno nu net iets onder middenmoot met 18 punten, 19 goals voor en 19 tegen.