RVW-doelman Sander Veldt gaat de bal klemvast pakken.
RVW-doelman Sander Veldt gaat de bal klemvast pakken. Dick Martens

RVW in extremis toch nog onderuit

21 februari 2022 om 14:25 Voetbal

Verlies voor Wodanseck. CHRC speelt gelijk

HEELSUM Voor de ‘Renkumse clubs was het een voetbalweekend met wisselende successen en stemmingen. Wodanseck-trainer Pascal zag een wedstrijd ‘met twee gezichten. Het gezicht van RVW-trainer Peter van den Borden stond op onweer en dat van collega-trainer van CHRC, Chris van de Peppel, stond op ‘tevreden’. Wodanseck en RVW leden een nederlaag tegen respectievelijk Kesteren en SC Doesburg, bij FC Lienden-CHRC bleef het 0-0.

Dick Martens

Het contrast was groot op het kletsnatte Heelsumse kunstgrasveld. Nadat scheidsrechter de Jong na 98 minuten een einde maakte aan het competitieduel in de 4e Klasse D tussen thuisclub RVW en het bezoekende SC Doesburg vielen de gasten elkaar juichend in de armen, terwijl de RVW-spelers ontgoocheld waren. In extremis pakte Doesburg toch nog de niet meer verwachte 1-2 zege. Voor rust viel er voor de drie (!) toeschouwers die de weergoden trotseerden niet veel te genieten. De weinige kansen die beide ploegen wisten uit te spelen werden vakkundig geneutraliseerd door de beide doelmannen. Na rust was het Doesburg dat het spel maakte, maar RVW dat gevaarlijk counterde en eigenlijk de beste kansen kreeg. Toch duurde het tot in de absolute slotfase voor er doelpunten vielen. Ivo Klomp opende voor de thuisclub in de 84e minuut de score, maar een minuut later was het alweer gelijk. Een gerechtvaardigde einduitslag. Maar Doesburg kreeg de overwinning diep in blessuretijd toch nog in de schoot geworpen. Na een onnodige overtreding van RVW-verdediger Jelle Klein kon arbiter de Jong niets anders doen dan de bal ‘op de stip’ leggen. De strafschop werd vervolgens feilloos benut: 1-2. ,,Enorm zuur”, somberde RVW-trainer Peter van den Borden. ,,We hadden minimaal een punt verdiend en misschien wel meer. Dan geef je het zo weg. Vreselijk!”

Op het eigen sportpark aan de Duitsekampweg moest Wodanseck zijn meerdere erkennen in het bezoekende Kesteren. Na een 1-4 ruststand, verloor de ploeg van trainer Pascal Gertsen uiteindelijk met 2-5. Voor het duel hadden de Wodanseck-spelers een meer dan uitgebreide warming-up. Het was geen tactisch plan van trainer Pascal Gertsen, maar de schuld van storm Eunice, die ook rondom het Wolfhezer sportpark had huisgehouden. Diverse bomen waren ontworteld en lagen op het speelveld. ,,Al vroeg waren mijn spelers in de weer om het veld weer speelklaar te krijgen. Gertsen zag na de opruimwerkzaamheden ‘een wedstrijd met twee gezichten’. ,,Voor rust gaven we de wedstrijd in een fase vlak voor rust volledig uit handen. Na rust waren wij beter. Al met al vond ik het een geflatteerde nederlaag.” Voor Wodanseck scoorde Kevin Flisijn, de 2-4 was een eigen doelpunt.

CHRC hield aan het bezoek aan FC Lienden, een van de kampioenskandidaten in de 4e Klasse B, een punt en een goed gevoel over. Omdat beide ploegen er niet in slaagden het net te vinden bleef ‘de brilstand’ 90 minuten lang op het scorebord. CHRC-trainer Chris van de Peppel was na afloop trots op zijn ploeg. ,,De jongens hebben gevochten als leeuwen. Ik kan leven met die 0-0.”