Marcel Gerrist gaat bij RVW als hoofdtrainer aan de slag. Zijn dochtertje slaapt al in eenzelfde RVW shirt als waar hij naast poseert.
Marcel Gerrist gaat bij RVW als hoofdtrainer aan de slag. Zijn dochtertje slaapt al in eenzelfde RVW shirt als waar hij naast poseert. Dick Martens

‘Mijn dochtertje slaapt al in een RVW-shirt’

9 februari 2022 om 15:26 Voetbal

Marcel Gerrist volgt bij RVW Peter van den Borden op

HEELSUM De winterstop is in de voetballerij veelal een periode van niet al te veel voetballen, maar in de diverse bestuurskamers vinden dan wel evaluatiegesprekken plaats. De positie van de trainer is dan vaak het gespreksthema nummer één. Bij RVW was er geen diepgaand evaluatiegesprek nodig, wel een sollicitatiegesprek, omdat ‘zittend trainer’ Peter van den Borden, na zes seizoenen de Heelsumse vierdeklasser te hebben gediend, zijn horizon wilde gaan verbreden. Hij vond in het Heterense SDOO een nieuwe werkgever. In de bestuurskamer van RVW was men er vervolgens ook snel uit. Na een vruchtbaar gesprek met Arnhemmer Marcel Gerrist (46), hielden beide partijen daar een dusdanig goed gevoel aan over, dat de opvolging van Van den Borden een feit was.

Dick Martens

Terwijl ‘zijn’ nieuwe spelersgroep trainend de stromende regen trotseert verduidelijkt Gerrist, in het dagelijks leven als Operationeel Manager werkzaam bij Antonio Shining Places, de reden waarom hij voor RVW heeft gekozen en ook waarom het trainerschap zo bij hem past. ,,In de periode dat ik voetbalde, kreeg ik al van diverse mensen te horen, dat er een trainer in mij zat. Ik was keeper en coachte vanuit die positie al veelvuldig. Vervolgens heb ik de stap richting trainerscursus gezet, mijn diploma gehaald en eigenlijk direct, nadat ik al wat ervaring had opgedaan bij de meiden van Eldenia, in 2015-2016 bij MASV aan de slag gegaan. Daar kreeg ik de opdracht om een eerste elftal neer te zetten en heb ik aan het hoofdtrainerschap geroken. Ook later bij Eendracht. Maar nadat mijn dochtertje werd geboren, heb ik bewust gekozen voor het assistent-trainerschap bij onder andere Rheden en weer bij MASV waar Jan Oosterhuis de hoofdtrainer was. Helaas eindigde ons avontuur voortijdig, maar daarom kan ik mij nu wel volledig focussen op RVW. Ik heb al even kort met Peter van den Borden gesproken en ga op korte termijn met de selectiespelers praten. Zeker ook met de spelers van het tweede team. Dat vind ik belangrijk, zij horen er ook bij.” Gerrist verdiende zijn ‘voetbalsporen’ als gewaardeerd doelman bij ‘zijn’ MASV, de club waar hij inmiddels 36 jaar lid is (‘Ik ben degene die het langst lid is’), maar ook verdedigde hij het doel bij onder andere Rheden, Veluwezoom en Arnhemse Boys, om uiteindelijk weer bij MASV terug te keren.

Hoewel er ook nog wat andere opties waren koos hij uiteindelijk bewust voor RVW. ,,Ik had eigenlijk direct een goed gevoel. De manier van benaderen beviel mij, ook al de aanblik van de accommodatie. Ook het familiaire sprak mij aan. Ik hou niet van dat massale. Dat heb ik in mijn werk en had ik ook bij de clubs waar ik al eerder was, MASV, Eendracht en Rheden. Gelukkig waren de goede gevoelens wederzijds en waren er geen belemmeringen om hier straks vol overgave aan de slag te gaan. Daarbij sterkten mij ook de gesprekken met de spelersraad en de leider.” Ook in huize Gerrist is de keuze goed gevallen. ,,Ik had mijn dochtertje bij een van die gesprekken meegenomen. Zij werd onmiddellijk door voorzitter Dick van Deest in de watten gelegd. Ze kreeg onder andere een RVW-shirtje, waar ze nu al dagelijks in slaapt. Ook weet ze al, dat ik naar ‘het nieuwe voetballen’ ga. Leuk toch?” Ook het feit, dat RVW momenteel de hekkensluiter van de 4e Klasse D is en er fusieplannen zijn vormden voor Gerrist geen beletsel. ,,Nee hoor. Dat waren voor mij geen thema’s. Als liefhebber maakt het mij echt niet uit op welk niveau ik train. De fusie? Mogelijk, dat daar straks nog een mooie rol voor mij is weggelegd. Maar ik ga mij nu eerst richten op deze mooie uitdagende klus.”

advertentie
advertentie