Redichem (op archieffoto tegen AVW'66) verloor dinsdagavond in Heelsum van het bezoekende ZZC'20 uit Zelhem. Na een ruststand van 0-1, werd het uiteindelijk 0-4.
Redichem (op archieffoto tegen AVW'66) verloor dinsdagavond in Heelsum van het bezoekende ZZC'20 uit Zelhem. Na een ruststand van 0-1, werd het uiteindelijk 0-4. Dick Martens

Redichem onderuit tegen ZZC’20. CHRC speelt gelijk bij Uchta. OVC’85 doet goede zaken.

11 mei 2022 om 09:12 Voetbal

HEELSUM - Dinsdagavond stond er voor de amateurvoetbal in de zaterdagcompetitie een complete speelronde op het programma. Redichem speelde een thuiswedstrijd tegen ZZC’20 en speelde verdienstelijk. Toch leed de ploeg van trainer Marten Kerkhof desondanks een gevoelige 4-0 nederlaag. CHRC had het, op bezoek bij Uchta lastig. In IJzendoorn werd het na een 1-0 ruststand uiteindelijk 1-1. In de strijd om klassenbehoud deed OVC’85 goede zaken door op de Bilderberg met 2-1 te winnen van het sterke VRC. De wedstrijd van Wodanseck, met Ede/Victoria als tegenstander, werd uitgesteld naar dinsdag 17 mei.

Dick Martens

Redichem moest op eigen veld haar meerdere erkennen in het bezoekende ZZC’20. Door het eigen verlies en dat van de hekkensluiter Excelsior Zetten, behoudt de ploeg van Maarten Kerkhof als voorlaatste 3 punten voorsprong op de Zettenaren. Beide ploegen treffen elkaar zaterdag in Zetten.

,,Met 4-0 verliezen en dan moet ik toch zeggen, dat ik mijn ploeg in tijden niet meer zo goed heb zien voetballen”, analyseerde Kerkhof de nederlaag. Dat was zeker geen loze kreet van de verliezend trainer, die zijn ploeg al snel door een dekkingsfout op achterstand zag komen. Vervolgens had de thuisploeg zelfs de overhand, maar tot scoren kwam de ploeg echter niet. ,,Je kunt ook goed voetballen en achterstaan”, heb ik mijn spelers inde rust ook voorgehouden. Maar vervolgens kom je kort na rust door ‘een doelpunt van de maand’ toch weer op achterstand. Ik moet mijn jongens wel een compliment geven, dat ze toch de strijd aan zijn blijven gaan. Sneu is het dan, dat je door twee verdedigingsfouten toch tegen een dergelijk grote nederlaag aanloopt. Dan moeten we het positieve gevoel maar meenemen naar zaterdag. Als we die foutjes achterwege laten zie ik tegen Excelsior zeker winstkansen.”

CHRC hield een punt over aan het uitduel met Uchta. ,,De 1-1 was een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld”, vond CHRC-trainer Chris van de Peppel. ,,Onze start was beroerd, waardoor we al snel op achterstand kwamen. Verder hadden we het lood en loodzwaar met de wijze waarop Uchta voetbalde. Zij gooiden heel hun ziel en zaligheid in de duels en wij konden daar hoegenaamd niets tegenoverstellen. Toch had ik mijn spelers daar vooraf voor gewaarschuwd: ‘In de Betuwe wordt altijd strijd geleverd’. Gelukkig herstelden wij ons na rust en trokken wij het spel naar ons toe en zag ik een prima voetballend CHRC. Daarbij hadden we ook nog eens de pech, dat we tweemaal de lat raakten. Gelukkig scoorden wij nog wel de 1-1. Een curieus schot dat via veel benen de kruising invloog. Hou het maar op een eigen doelpunt. Ik kan leven met het gelijkspel.”

Op de Oosterbeekse Bilderberg behaalde OVC’85 een meer dan nuttige 2-1 overwinning op het sterke VRC. Trainer Bastiaan Veldhuizen was niet alleen een gelukkig met de driepunter, maar bovenal trots op zijn ploeg. ,,We waren scherp en wonnen verdiend. Het was echt een teamprestatie. Zelf winnen en de concurrentie die punten laat liggen, dat is lekker.” Voor OVC’85 scoorden Joep Corbeek en Stijn van der Weerd. Door de winst staan de Oosterbeekers, weliswaar op doelsaldo, weer boeven ‘de degradatiestreep’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie